Skip to main content

Κρίσιμη συνεδρίαση στις 16.00 του Euroworking Group

Διαφορετικά συναισθήματα επικρατούν σε Αθήνα και Βρυξελλες σχετικά με το ενδεχόμενο συμφωνίας επί της λίστας μεταρρυθμίσεων.

Τη σκυτάλη παίρνει το απόγευμα το Euro Working Group, το οποίο θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης για τα μέτρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

Η ελληνική πλευρά, η οποία επιδιώκει άμεσα να κλείσει η συμφωνία με τους Ευρωπαίους, είναι αισιόδοξη και εκτιμά ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος. Οι συνεδριάσεις του Brussels Group έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, με αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας, τονίζουν κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στην  ολοκλήρωση των συνομιλιών με τους θεσμικούς εταίρους τη Δευτέρα.

Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η κυβέρνηση, καθώς και τη λεπτομερή τεκμηρίωσή τους.

Από την άλλη πλευρά, πάντως, κοινοτικοί αξιωματούχοι βλέπουν μικρή πρόοδο και μεγάλα προβλήματα, κυρίως στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε στο Mega, υπάρχει ενόχληση για τους εκπροσώπους δύο υπουργείων. Χαρακτηριστικά πηγές της ΕΕ αναφέρουν ότι οι εν λόγω εκπρόσωποι δεν δίνουν στοιχεία στα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ, πολλές φορές δεν πηγαίνουν καν στα ξενοδοχεία που γίνονται οι συζητήσεις.

Χθες το απόγευμα σε σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχαν οι Πάνος Καμμένος, Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Δημήτρης Μάρδας, εξετάστηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων με εταίρους και δανειστές και η συνέχισή τους στην Αθήνα με συλλογή στοιχείων από τα τεχνικά κλιμάκια.

ZENITH