Skip to main content

Κρίσιμη σύνοδος για τον μηχανισμό στήριξης

Συνεδριάζουν σήμερα στη Μαδρίτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, με την ελληνική κρίση να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην ενεργοποί
Κρίσιμη για την οριστικοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας και τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι η σημερινή συνεδρίαση του άτυπου Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Εurogroup), που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη.

Η συνάντηση του Εurogroup ξεκίνησε στις 9 το πρωί ώρα Μαδρίτης (10.00 ώρα Ελλάδος) και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 12.30 σε συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματά της από τον πρόεδρο του Εurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Κατά τη συνεδρίαση του άτυπου Eurogroup δύο είναι τα θέματα που θα κυριαρχήσουν: ο χρόνος και οι συνθήκες ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης προς την Ελλάδα, αλλά και το εάν θα απαιτηθεί νέα απόφαση Συνόδου Κορυφής για την ενεργοποίησή του.

Πληροφορίες φέρουν τη χώρα μας να δέχεται σήμερα νέες πιέσεις για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα.

Μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup θα συνεδριάσει και το Ecofin. Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες αναμένεται να συζητήσουν τρόπους για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων στην ΕΕ, τα οποία έχουν εκτιναχθεί στα ύψη εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

ZENITH