Skip to main content

Κρίσιμη σύσκεψη για την ελληνική οικονομία στο ...Βερολίνο

Μια πολύ κρίσιμη σύσκεψη για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στο ...Βερολίνο.
Μια πολύ κρίσιμη σύσκεψη για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στο ...Βερολίνο. Ο λόγος αφορά στη συνάντηση που θα έχει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σόιμπλε με τους επικεφαλής μεγάλων γερμανικών πιστωτικών ιδρυμάτων, προκειμένου να τους πείσει για να συμμετάσχουν στο σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση, αυτή η συμμετοχή θα προβλέπει την αγορά ελληνικών ομολόγων αξίας 3 δισ. ευρώ, ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει και δεύτερη, αλλά και τρίτη φάση βοήθειας. Η κίνηση αυτή κρίνεται απαραίτητη, καθώς οι γερμανικές τράπεζες, από αυτή τη διαδικασία θα βγουν ασφαλώς πολλαπλά κερδισμένες.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικούς τίτλους που ξεπερνούν σε αξία τα 40 δισ. ευρώ. Οπότε από την κίνηση διάσωσης της χώρας μας θα «γλιτώσουν» μια μεγάλη ζημία, που σε αντίθετη περίπτωση θα ενέγραφαν.

ZENITH