Skip to main content

Κρίσιμο ραντεβού Βαρουφάκη με Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης συνοδεύεται από τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πρώην αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Στήριξη του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες, που θα επιτρέψει την εκταμίευση κάποιου ποσού, από το οποίο θα πληρωθεί η δόση 450 εκατ. ευρώ προς το Ταμείο (που λήγει στις 9 Απριλίου) θα ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, από την Κριστίν Λαγκάρντ, στη συνάντηση που θα έχουν απόψε στη μία μετά τα μεσάνυχτα στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Βαρουφάκης συνοδεύεται από τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πρώην αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο Ταμείο.

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ αναμένεται να ζητήσει από τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ να υπάρξει μετάθεση της ημερομηνίας πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην πληρωμή μισθών και συντάξεων στα τέλη Απριλίου.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, o υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ για τις Διεθνείς Υποθέσεις Νάθαν Σιτς, καθώς o υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, απουσιάζει σε προγραμματισμένες διακοπές λόγω του Καθολικού Πάσχα.

Ο Έλληνας υπουργός θα έχει επίσης αργότερα τη Δευτέρα συνάντηση με την Κάρολαϊν Άτκινσον, σύμβουλο του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επί διεθνών οικονομικών θεμάτων και εθνικής ασφάλειας.

ZENITH