Skip to main content

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα ΕΓΣΣΕ

Επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και εναντίον του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ εξαπέλυσε με αφορμή τη χθεσινή υπογραφή της ΕΓΣΣΕ, το μέλος της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης.
Επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και εναντίον του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ εξαπέλυσε με αφορμή τη χθεσινή υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο», ο κ. Στρατούλης επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ «προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι η ΕΓΣΣΕ είναι η καλύτερη δυνατή, διαχειριζόμενοι το φόβο τους ότι μπορεί να πάθουν τα χειρότερα, δηλαδή να τους κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός».

«Από αυτή την ΕΓΣΣΕ χάνουν οι εργαζόμενοι, στους οποίους μειώνονται οι μισθοί και μπαίνουν στην κατάψυξη για τα τρία επόμενα χρόνια οι όποιες διεκδικήσεις τους για βελτίωση της κατάστασής τους», ανέφερε ο κ. Στρατούλης.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι μόνοι ωφελημένοι είναι οι βιομήχανοι και το κεφάλαιο, καθώς οι απώλειες στους μισθούς των εργαζομένων θα μετατραπούν αυτόματα σε δικά τους κέρδη.

ZENITH