Skip to main content

Κροατία: Αρνείται να συναντηθεί με την πρόεδρο της χώρας ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς αγνόησε πάλι την πρόσκληση της προέδρου της χώρας Κολίντα Γκράμπαρ - Κιτάροβιτς να συζητήσουν την κατάσταση στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς αγνόησε πάλι την πρόσκληση της προέδρου της χώρας Κολίντα Γκράμπαρ - Κιτάροβιτς να συζητήσουν σε συνάντηση, στο προεδρικό μέγαρο, την κατάσταση στην Κροατία.

Ούτε ο Ζόραν Μιλάνοβιτς ούτε άλλος εκπρόσωπος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP) δεν εμφανίστηκαν, σήμερα, στο προεδρικό μέγαρο στη συνάντηση με την πρόεδρο της χώρας, η οποία κάλεσε τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τους εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων και τους εργοδότες σε συσκέψεις για τα σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.

Η πρόεδρος της Κροατίας τόνισε ότι, με τη συμπεριφορά του, ο πρωθυπουργός και αρχηγός του SDP αμφισβητεί τους κρατικούς θεσμούς και τη βούληση των πολιτών και του συνέστησε να προτάσσει τα ζητήματα του κράτους και όχι τα προσωπικά του συμφέροντα.

Η Κολίντα Γκράμπαρ - Κιτάροβιτς διευκρίνισε ότι μέσω των συναντήσεων επιθυμεί να επιτύχει ενότητα και συναίνεση όλων των φορέων της κοινωνίας, λόγω της δύσκολης κατάστασης στη χώρα.

Η πρόεδρος της Κροατίας απέστειλε την πρόσκληση στον κ. Μιλάνοβιτς στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και τόνισε ότι η μη συμμετοχή του στη σημερινή συνάντηση σε φυσιολογικά πολιτισμένα κράτη είναι "εντελώς αδιανόητη".

"Με τη συμπεριφορά του, ο Ζόραν Μιλάνοβιτς θέτει υπό αμφισβήτηση τους θεσμούς του κράτους, καθώς και τη βούληση των πολιτών.

Στον κ. Μιλάνοβιτς συνιστώ να θέτει τα συμφέροντα της χώρας μπροστά από τα προσωπικά συμφέροντα και να αρχίσει να εκπληρώνει τα καθήκοντα πρωθυπουργού όλων των πολιτών της Κροατίας" δήλωσε η κ. Γκραμπάρ - Κιτάροβιτς.

Η πρόεδρος της Κροατίας, απευθυνόμενη στους πολίτες, επισήμανε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται προς το συμφέρον τους ως πρόεδρος όλων των Κροατών και ότι εξακολουθεί να ανησυχεί για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας.

ZENITH