Skip to main content

Κυβερνητικός στόχος η αύξηση πόρων για τα νησιά

Η αύξηση των πόρων για τα νησιά στην επόμενη Ε΄ προγραμματική περίοδο 2014-2020 είναι στόχος της κυβέρνησης, είπε ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής κ. Δ. Χαλκιώτης, μιλώντας στην 2
Να αυξηθούν και όχι να μειωθούν οι πόροι για τα νησιά στην επόμενη Ε΄ προγραμματική περίοδο 2014-2020 είναι στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής κ. Δ. Χαλκιώτης, μιλώντας στην 26η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) με κύριο θέμα συνεδρίασης τη νησιωτικότητα και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ο κ. Χαλκιώτης ανέφερε ότι στόχος της γενικής γραμματείας είναι να καθιερωθούν νέοι στατιστικοί δείκτες που θα επιτρέπουν στις νησιωτικές περιοχές να διεκδικήσουν υψηλούς οικονομικούς πόρους, δεδομένου ότι ο δείκτης των ΑΠΕ στις περισσότερες των περιπτώσεων στηρίζεται σε πλασματικά στοιχεία, ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος καταβάλει προσπάθειες, ώστε οι αρμοδιότητες της γενικής γραμματείας να επεκταθούν σε όλα τα νησιά της χώρας μας.

Σχετικά με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού από τους ομιλητές έγινε αναφορά στον προσκυνηματικό τουρισμό, αλλά και στη συμβολή του οινικού, του υδάτινου και του γαστρονομικού στη νησιωτική ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ Θ. Παπαθεοφάνους ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την αναφορά που κατέθεσε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σχετικά με τα προβλήματα της ακτοπλοΐας στα ελληνικά νησιά. Όπως είπε, η αναφορά συζητήθηκε ήδη και έχει δοθεί εντολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για τις διάφορες πλευρές του προβλήματος.

Η επόμενη ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ΕΟΑΕΝ θα διοργανωθεί από το Επιμελητήριο Μαγνησίας τον Οκτώβριο του 2010.

ZENITH