Skip to main content

Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» το μεσημέρι στη ΧΑΝΘ

Το Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης διοργανώνει διαμαρτυρία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Ταλαιπωρία θα αντιμετωπίσουν όσοι οδηγοί θα βρίσκονται στο ύψος της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι. Ο λόγος είναι η διαμαρτυρία το Δικτύου Κινήσεων Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Το δίκτυο κινήσεων αποτελείται -όπως αυτοπροσδιορίζεται- «από ομάδες και συλλογικότητες οι οποίες δραστηριοποιούνται με στόχο μια καλύτερη πόλη».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης το Δίκτυο λέει «όχι στη Θεσσαλονίκη των καυσαερίων, των αιωρούμενων σωματιδίων, της ηχορύπανσης, της κυριαρχίας των αυτοκινήτων, της αισθητικής υστέρησης».

Στην ίδια ανακοίνωση αναγγέλλεται ότι σήμερα στη 1 μ.μ. στην αρχή της οδού Τσιμισκή (στάση ΧΑΝΘ) θα «υποστηρίζουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς περιφρουρώντας τη λεωφορειολωρίδα. Έξω όλα τα αυτοκίνητα».

Οι εκδηλώσεις του Δικτύου θα συνεχιστούν και αύριο, Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι στην οδό Αριστοτέλους, μεταξύ των οδών Μητροπόλεως και Τσιμισκή, όπου μέλη του Δικτύου θα μοιράσουν πληροφοριακό υλικό για τους τρόπους με τους οποίους η Θεσσαλονίκη μπορεί να συμμετέχει στην κλιματική αλλαγή.

ZENITH