Skip to main content

Κυλικείo με κοινωνική συνείδηση στην Τσιμισκή!

Στην οδό Τσιμισκή υπάρχουν κι αυτοί που το παλεύουν με το δικό τους τρόπο. Αυτοί που αποφασίζουν ότι μπορούν να κερδίσουν…ρίχνοντας τις τιμές και ανεβάζοντας τις πωλήσεις. Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου

Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Πριν από λίγα χρόνια, τα αφεντικά και οι υπάλληλοι των καταστημάτων στην Εγνατία οδό στέκονταν στις πόρτες και φώναζαν στους διερχόμενους «για περάστε, για περάστε…», προκειμένου να γεμίσουν τα ταμεία τους.

Εκείνη την εποχή, δεν ήταν καθόλου σικ για την Τσιμισκή, την χλιδάτη εμπορική οδό, να κάνουν μια από τα ίδια. Όμως οι καιροί άλλαξαν…

Τα μαγαζιά είναι ανοίκιαστα -αν και τα πολυκαταστήματα ανθούν κατά ένα περίεργο λόγο- και οι καταναλωτές έχουν χάσει τόσο την αγοραστική τους δύναμη, όσο και τη διάθεσή τους για ψώνια παντός είδους.

Όμως υπάρχουν κι αυτοί που το παλεύουν με τον δικό τους τρόπο. Αυτοί που αποφασίζουν ότι μπορούν να κερδίσουν…ρίχνοντας τις τιμές και ανεβάζοντας τις πωλήσεις.

Ένας απ΄ αυτούς, είναι ο κυλικειάρχης στην αρχή της Τσιμισκή, κοντά στη Βενιζέλου, που πουλά «πακέτο» καφέ και νερό μόλις… 1 ευρώ!


Οι πελάτες του κυλικείου με την κοινωνική συνείδηση έμαθαν την προσφορά σε χρόνο ρεκόρ, αφού υπάρχει ταμπέλα- «κράχτης» στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Απ΄αυτήν μαθαίνουμε ότι ανάμεσα σε άλλα προσφέρει και φαγητό στην ίδια τιμή, καθώς και μεζεδάκια για την όρεξη! Λέτε αν έκαναν κι άλλοι μικρομεσαίοι παρόμοιες κινήσεις αντιμετώπισης της κρίσης, ο καφές της καθημερινότητάς μας να μην ήταν τόσο πικρός;

Business Story
Off

ZENITH