Skip to main content

Κύπρος: Επίθεση Αναστασιάδη κατά Χριστόφια- ΑΚΕΛ

Αιχμηρότατος κατά του προέδρου Χριστόφια και του ΑΚΕΛ ήταν o πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος κατήγγειλε ότι «αυτές τις ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης, στην οποία κάποιοι θέλουν να σκοτώσουν την
Αιχμηρότατος κατά του προέδρου Χριστόφια και του ΑΚΕΛ ήταν χθες βράδυ ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος κατήγγειλε ότι «αυτές τις ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης, στην οποία κάποιοι θέλουν να σκοτώσουν την ελπίδα και την προσδοκία των νέων, όπου κι αν ανήκουν ιδεολογικά».

Στο χαιρετισμό του στο Παγκύπριο Συνέδριο της Φοιτητικής Παράταξης «Πρωτοπορίας» που έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «κάποιοι, που σήμερα θέλουν να μηδενίσουν εκείνους που πραγματικά συνεισέφεραν στο να δημιουργηθούν τα στοιχεία και τα κριτήρια της αξιοκρατίας, καλό είναι να δουν πώς επιτέλους αντιμετωπίζουμε αυτό το φαινόμενο, το οποίο έχει πάρει εκτάσεις επιδημίας».

Ας μη ξεχνούμε, συνέχισε, πως από το 1962 ενδεχόμενα, η αριστερά «ποτέ δεν παρέλειψε να είναι το δεκανίκι της εκάστοτε εξουσίας, με εξαίρεση τη δεκαετία της διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ».

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «επιτέλους κάποιοι πρέπει να συνέλθουν ύστερα από τα γεγονότα που γινόμαστε μάρτυρες», προσθέτοντας ότι «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι υψηλόβαθμες θέσεις σήμερα, οι μόνοι που τις καταλαμβάνουν είναι προερχόμενοι εξ αριστεράς».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ διερωτήθηκε «αν δεν είχε συμμετοχή η αριστερά στη δημόσια υπηρεσία και ήσαν αδικημένοι, πώς προάγονται σε θέσεις Γενικών Διευθυντών, Τμηματαρχών» και πρόσθεσε ότι αν αυτό γίνεται αξιοκρατικά «χαλάλι τους».

Δυστυχώς, συνέχισε, «υπάρχουν και οι άλλες μεθοδεύσεις, υπάρχουν τα e-mail, που μαρτυρούν τους τρόπους κατάληψης των θέσεων, υπάρχουν οι ξεκάθαρες μεθοδεύσεις και γι΄ αυτό δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως, αν εξαιρέσουμε το ΑΚΕΛ, όλα τα άλλα κόμματα έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια τους γι΄ αυτό το φαινόμενο».

«Δεν είναι μόνο η αναξιοκρατία και η έλλειψη σεβασμού στους κανόνες χρηστής διοίκησης που απασχολούν τον τόπο, αλλά είναι η ανεργία μέσα από μια κολοβή οικονομική πολιτική που διαπνέεται από ένα συντηρητισμό απαράδεκτο για μια ευρωπαϊκή χώρα», είπε ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατό με συνταγές τους παρελθόντος να δίδουμε λύσεις του παρόντος ή του μέλλοντος ιδιαίτερα σε μια ευρωπαϊκή χώρα».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της «Καθημερινής» της Κύπρου, προβληματισμός επικρατεί στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την παραίτηση του Διευθυντή του Γραφείου του Δημήτρη Χριστόφια, Βάσου Γεωργίου, λόγω του εγγράφου με υποδείξεις για ευνοϊκές μεταθέσεις.

Μέχρι και επίσπευση του ανασχηματισμού της κυβέρνησής του φαίνεται να σκέφτεται ο Δημήτρης Χριστόφιας, για να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε μετά την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του, λόγω του εγγράφου.

Αν και η ενέργεια του κ. Γεωργίου να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί θεωρήθηκε από όλους κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι η ευθύνη ανήκει σε μία και μόνο λειτουργό που ενήργησε αυτοβούλως, «δεν πείθει σχεδόν κανένα κόμμα, πλην του ΑΚΕΛ, αλλά πάνω από όλα η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι είναι δύσκολο να γίνει πιστευτή από την κοινωνία των πολιτών», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Πληροφορίες φέρουν μάλιστα τον Δημήτρη Χριστόφια «να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος σε σχέση με τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν για να αντιστραφεί το βαρύ κλίμα» . Το όνομα που θα επιλέξει προς αντικατάσταση του κ. Γεωργίου αναμένεται να στέλνει κάποια μηνύματα από μόνο του, ενώ δεν αποκλείεται να επισπευστούν και τα σχέδια του για τον ανασχηματισμό, ενέργεια που οι μέχρι στιγμής πληροφορίες τοποθετούσαν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου.

ZENITH