Skip to main content

Κύπρος: Παράταση στην εξόφληση του ρωσικού δανείου

Την αναδιάρθρωση και επιμήκυνση του ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν στον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.  

Την αναδιάρθρωση και επιμήκυνση του δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ που είχε καταβάλει η Ρωσία στην Κύπρο, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν στον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.
 
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ η ρωσική Δούμα επικύρωσε χθες απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης, κατόπιν αιτήματος της κυπριακής, που προβλέπει τετραετή επέκταση της περιόδου εξόφλησης του δανείου από το 2018 στο 2022.

«Μπορείτε να μας θεωρείτε ως τον πλέον αξιόπιστο εταίρο σας στην ΕΕ» είπε ο Κύπριος πρόεδρος, απαντώντας στις ευχαριστίες του Προέδρου της Δούμας για τη στάση που τήρησε η Λευκωσία (κυβέρνηση και Βουλή) στην ουκρανική κρίση.

Σήμερα Τετάρτη ο κ. Αναστασιάδης θα έχει κατ´ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την οποία θα υπογραφούν σειρά διμερών συμφωνιών, με σημαντικότερη τη συμφωνία για παροχή διευκολύνσεων σε ρωσικά πλοία και αεροπλάνα από κυπριακά λιμάνια και αεροδρόμια.

ZENITH