Skip to main content

Κύπρος: Παρερμηνεύτηκε η δήλωση Αναστασιάδη για Grexit

Για παρερμηνεία της δήλωσης του Κύπριου Προέδρου, πως η Λευκωσία έχει κάνει «ασκήσεις επί χάρτου» προετοιμαζόμενη για ενδεχόμενη έξοδο από της Ελλάδας από τη ευρωζώνη, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσ

Για παρερμηνεία της δήλωσης του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, πως η Λευκωσία έχει κάνει «ασκήσεις επί χάρτου» προετοιμαζόμενη για ενδεχόμενη έξοδο από της Ελλάδας από τη ευρωζώνη, έκανε λόγο το πρωί του Σαββάτου ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Στον απόηχο της θύελλας που ξέσπασε χθες λόγω της δήλωσης του κ. Αναστασιάδη, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως ήδη την Παρασκευή υπήρξε επικοινωνία με το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Υπάρχει συνεχής επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και δεν τίθεται θέμα παρερμηνειών από την Αθήνα», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και επανέλαβε ότι η Λευκωσία στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο ίδιος ο Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε ότι «κάποιοι εσκεμμένα φρόντισαν να αναδείξω κάποιες πτυχές σε απάντηση ερώτησης για το αν και κατά πόσο, έστω και αν είναι αδύνατον και απίθανο, όπως είχα πει, να επισυμβεί ο,τιδήποτε το κακό ή το χειρότερο που να φτάνει μέχρι Grexit. Παρά ταύτα, εμείς, και είπα και την παροιμία, είχαμε υποχρέωση να κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου, όπως άλλες χώρες. Συνεπώς, αυτό δεν σημαίνει ότι υποστήριξα ή υποστηρίζω (το Grexit), αντίθετα είχα υπερτονίσει μιλώντας μάλιστα για ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και τις πολιτικές που η Ελληνική Κυβέρνηση ακολουθεί. Κάποια ώρα χρειάζεται περισσότερο ήθος από κάποιους δημοσιογράφους, εννοώ εκείνους που διαστρεβλώνουν ή απομονώνουν για να προκαλέσουν πρόβλημα».

ZENITH