Skip to main content

Λάδι.. στη φωτιά Ψωμιάδη ρίχνει ο Μπίκος

Λάδι στη... φωτιά ρίχνει ο νομαρχιακός σύμβουλος, Γιάννης Μπίκος, με τη μήνυση που κατέθεσε κατά του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη. Τι απαντάει ο νομάρχης στους εκπροσώπους των τριών παρατάξ
Συνεχίζεται η μάχη που ξέσπασε χθες μεταξύ του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και του νομαρχιακού συμβούλου, Γιάννη Μπίκου, στη διάρκεια ενός επεισοδιακού νομαρχιακού συμβουλίου. Ο κ. Μπίκος κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά του νομάρχη Θεσσαλονίκης με αφορμή το χθεσινό περιστατικό στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, ζητώντας αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κατασκευή αθλητικών έργων σε περιοχή του νομού, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης πιάστηκε στα χέρια με τον νομαρχιακό σύμβουλο, Γιάννη Μπίκο. Ο κ. Μπίκος κατηγόρησε τον αδελφό του νομάρχη και εντεταλμένο σύμβουλο της νομαρχίας σε θέματα τεχνικών υπηρεσιών, Διονύση Ψωμιάδη, για ανυπαρξία έργου στον τομέα των αθλητικών υποδομών, ενώ χαρακτήρισε τον Διονύση Ψωμιάδη «καταστροφέα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ειδικά του ερασιτεχνικού».

Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος αρχικά κατέβαλε προσπάθειες να λήξει το περιστατικό. Ωστόσο, ο κ.  Μπίκος έδωσε τη χαριστική βολή, λέγοντας στον Δ. Ψωμιάδη: «Είσαι για γέλια». Ο νομάρχης ακούγοντας την επίθεση του κ. Μπίκου προς τον αδελφό του έγινε έξω φρενών και άρχισε να βωμολοχεί προς στον κ. Μπίκο λέγοντας μεταξύ άλλων: «δεν ανέχομαι άλλο τέτοιες προσβολές, προσωπικές και οικογενειακές. Έχωανεχτεί πολλά επί τριάμισι χρόνια. Ντροπή. Σας ανέχομαι να μου ρίχνετεσυνεχώς λάσπη» και στη συνέχεια τον έπιασε από το γιακά, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των υπολοίπων νομαρχιακών συμβούλων, προκειμένου να χωρίσουν τους δύο άνδρες.

Στη συνέχεια ο κ. Μπίκος, ο οποίος έχει ιστορικό καρδιάς, πήγε προληπτικά στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», καθώς ένιωσε αδιαθεσία από την ταραχή, αλλά διαπιστώθηκε πως δεν είχε πρόβλημα.

Ζητούν την παραίτηση του Π. Ψωμιάδη

Στο μεταξύ, το περιστατικό κατήγγειλαν με σημερινή συνέντευξη Τύπου οι νομαρχιακές παρατάξεις «Μαζί για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Νίκο Γιαννόπουλο, « Η Θεσσαλονίκη των κινημάτων και της οικολογίας» με επικεφαλής τον Στρατή Πλωμαρίτη και η «Οικολογία Αλληλεγγύη» με επικεφαλής την Δήμητρα Γωγάκου.

Οι τρεις παρατάξεις ζήτησαν την παραίτηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη από τη νομαρχία και τη μη στήριξη της υποψηφιότητάς του για τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη. Παράλληλα, με αφορμή τις αναφορές στο νομαρχιακό συμβούλιο για τις απευθείας αναθέσεις έργων εκ μέρους της νομαρχίας, κατήγγειλαν τη διοίκηση για σύναψη 600 απευθείας αναθέσεων (ύψους μέχρι 45.000 ευρώ), οι οποίες, όπως είπαν, διευκολύνουν την ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων και στερούν από το δημόσιο τις εκπτώσεις που γίνονται με τους διαγωνισμούς.

Σχετικά με το θέμα αυτό, επισημαίνεται ότι πριν από δύο μήνες η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή κάλεσε τους προϊσταμένους των διευθύνσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης των επτά νομών της Περιφέρειας να μην εγκρίνουν απευθείας αναθέσεις έργων, παρά μόνο αν πρόκειται για έκτακτες περιπτώσεις.

Π. Ψωμιάδης: «Ο πόλεμος εις βάρος μου ξεκίνησε»

«Τους καλώ να παραιτηθούν από την αντιπολίτευση του κομματισμού, της προβοκάτσιας, του λαϊκισμού, της λάσπης. Δεν αντέχουν το γεγονός ότι αγκαλιάζουμε την κοινωνία και η κοινωνία μας αγκαλιάζει, καθημερινά και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ο πόλεμος λάσπης εις βάρος μου έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Όμως το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί και το 2002 και το 2006. Ο λαός τους έχει δώσει δύο φορές την απάντηση. Θα τη δώσει και τρίτη στις ερχόμενες εκλογές» απάντησε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, στις δηλώσεις των εκπροσώπων των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του νομαρχιακού συμβουλίου.

«Στο χθεσινό νομαρχιακό συμβούλιο η πρόκληση και η χυδαιολογία ξεπέρασαν κάθε όριο. Χθες αγνώμονες ευεργετηθέντες, επίδοξοι εικονολήπτες και ερασιτέχνες προβοκάτορες, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα: στην αντιπολίτευση της κρυφής κάμερας, θεωρώντας πως αυτός είναι ο τρόπος για να… ανατρέψουν τη διοίκηση Ψωμιάδη. Με προκάτ ύβρεις προκάλεσαν την ανθρώπινη αντίδρασή μου για να διακινήσουν στη συνέχεια βίντεο και ηχητικά δήθεν ντοκουμέντα μέσω κινητών τηλεφώνων και του ίντερνετ, με αποκλειστικό σκοπό να με συκοφαντήσουν. Για όλα αυτά θα λογοδοτήσουν στο λαό και στη Δικαιοσύνη», συνέχισε ο νομάρχης.

ZENITH