Skip to main content

Λαδόπουλος: Έργο πνοής η ανάπλαση της περιοχής Στρεμπενιωτη

Μεγάλη ικανοποίηση προκαλεί στο Δήμο Νεάπολης το σχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνει και την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Στρεμπενιώτη.
Μεγάλη ικανοποίηση προκαλεί στο Δήμο Νεάπολης το σχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, το οποίο παρουσίασε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, που περιλαμβάνει και την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Στρεμπενιώτη στο δήμο Νεάπολης.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Νεάπολης, Ναθαναήλ Λαδόπουλος: «Πρόκειται για μία μεγάλου μεγέθους και καθοριστικής σημασίας ανάπλαση στην καρδιά του νέου Καλλικράτειου Δήμου. Με τη μεγάλη αυτή παρέμβαση δημιουργείται ένας πνεύμονας πρασίνου, αναψυχής αθλητισμού και τόπος συνάντησης των πολιτών όλης της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, στο πρώην στρατόπεδο Στρεμπενιώτη δημιουργείται μια μεγάλη πλατεία, η ‘Βαλκανική Πλατεία’ της Θεσσαλονίκης που καθιστά το χώρο αυτό στο κέντρο των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων της πόλης. Πρόκειται για ένα σχέδιο και μία αλλαγή που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης».

ZENITH