Skip to main content

Λαφαζάνης: Ακυρώνουμε την πώληση της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ

Ακυρώνουμε τη διάσπαση και την πώληση της ΔΕΗ, η οποία θα συνεχίσει με δημόσιο χαρακτήρα και ακυρώνουμε την πώληση των ΕΛΠΕ, δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Τα μνημόνια τελειώνουν σε αυτή τη χώρα, θα ακυρωθούν σταδιακά οι νόμοι που δεσμεύονται από την τρόικα, τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Περιβάλλοντος από τον Γιάννη Μανιάτη.

«Η κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν είναι κρίση χρέους άλλα το χρέος αξιοποιείται από τις δυνάμεις της Ευρώπης για να γκρεμίσουν τα πάντα στη χώρα. Η κρίση είναι παραγωγική βάση και σε δομές», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Όπως είπε, το πρώτο που θα κάνει το υπουργείο είναι η ακύρωση της διάσπασης και της πώλησης της ΔΕΗ, θα συνεχίσει με δημόσιο χαρακτήρα και θα αναβαθμιστεί. Επίσης, όπως είπε, θα ακυρωθεί η πώληση των ΕΛΠΕ, που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, και θα επανέλθουν στο δημόσιο.

Ο κ. Λαφαζάνης, σχολίασε την ανακοίνωση για τη Ρωσία και τα περί κυρώσεων και υπεραμύνθηκε της ανακοίνωσης της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς να το γνωρίζουμε».

Επίσης σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα στηρίξει τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και κυρίως τους μικρούς παραγωγούς ώστε να επιβιώσουν.

«Οι διεθνείς ενεργειακές μας σχέσεις θα γίνουν πολυεπίπεδες και πολυδιάστατες με τέσσερις ορίζοντες, χωρίς να είμαστε δορυφόροι κανενός. Η Ελλάδα στον ενεργειακό τομέα θα κινείται αποκλειστικά με βάση το εθνικό συμφέρον», τόνισε.

Ο κ. Μανιάτης κατά την τελετή ευχήθηκε στον κύριο Λαφαζάνη καλή επιτυχία, υπογράμμισε ότι είναι ένα χαρτοφυλάκιο με πολλαπλά αντικείμενα. «Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και ελπίζω ο νέος υπουργός να τα καταφέρει στο δύσκολο έργο του», είπε.

Ο απερχόμενος υπουργός αναφέρθηκε και στα κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, το πρόγραμμα εξοικονόμησης κατοίκων, αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στο φυσικό αέριο και τις επιδοτήσεις προς τους καταναλωτές.

ZENITH