Skip to main content

Λαφαζάνης: Καταστροφή για την οικονομία μια ιδιωτική ΔΕΗ

«Η θέση της κυβέρνησης για ενιαία και δημόσια ΔΕΗ είναι αδιαπραγμάτευτη», τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την επίσκεψή του στον ΑΗΣ Καρδιάς, στην Κοζάνη.

«Η θέση της κυβέρνησης για ενιαία και δημόσια ΔΕΗ είναι αδιαπραγμάτευτη. Μία ιδιωτική ΔΕΗ θα είναι καταστροφή για την οικονομία», τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την επίσκεψή του στον ΑΗΣ Καρδιάς, στην Κοζάνη.

Όπως είπε, η σημερινή κυβέρνηση έστειλε στα αζήτητα τη διάσπαση της ΔΕΗ σε μικρή και μεγάλη, που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι ούτε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) θα ιδιωτικοποιηθεί, αλλά θα παραμείνει δημόσιος και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θέλει τη ΔΕΗ απαλλαγμένη από ιδιωτικά ληστρικά συμφέροντα.

Σε ό,τι αφορά τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο υπουργός είπε ότι είναι ακριβά - «είναι πανάκριβη η ενέργεια στη χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά- και στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή θα κατατεθεί η τροπολογία για την ακύρωση της αύξησης που είχε εισηγηθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Παράλληλα, η κυβέρνηση, το προσεχές διάστημα, θα αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες για τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, σημείωσε.

ZENITH