Skip to main content

Λαγκάρντ: Εκτός ατζέντας ένα Grexit

Η Ελλάδα συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωζώνης και η έξοδος της από αυτή δεν αποτελεί θέμα συζήτησης, «βρίσκεται εκτός ατζέντας» δήλωσε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η Ελλάδα συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωζώνης και η έξοδος  της από αυτή δεν αποτελεί θέμα συζήτησης, «βρίσκεται εκτός ατζέντας» δήλωσε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στη Huffington Post.

H διευθύντρια του ΔΝΤ αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού, σημειώνοντας πως κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ελήφθησαν υπόψη και οι κακουχίες των Ελλήνων.

Παράλληλα όμως, ζητά από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει «τα κατεστημένα συμφέροντα, τα προστατευόμενα επαγγέλματα, και την ακαμψία σε ορισμένες αγορές» υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα αυτά μπορούν να απελευθερώσουν την παραγωγικότητα και να οδηγήσουν σε βιώσιμη ανάπτυξη.

«Ελπίζω ότι οι δομικές μεταρρυθμίσεις που έχει τόσο ανάγκη η χώρα μπορούν να εφαρμοστούν. Υπήρξε μεγάλη συζήτηση γι' αυτό αλλά τώρα ήρθε η ώρα να γίνει αυτή η δουλειά» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ Λαγκάρντ.

ZENITH