Skip to main content

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις

Η Ελλάδα είχε αναλάβει δεσμεύσεις σε σχέση με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ελπίζω ότι η χώρα θα σεβαστεί τις εν λόγω δεσμεύσεις, τόνισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα στέλνει και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε συνέδριο στο Δουβλίνο.

«Η Ελλάδα είχε αναλάβει δεσμεύσεις σε σχέση με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ελπίζω ότι η χώρα θα σεβαστεί τις εν λόγω δεσμεύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, η κα Λαγκάρντ δήλωσε ότι η τρέχουσα αξιολόγηση του ΔΝΤ έχει αναβληθεί λόγω των εκλογών και θα επαναληφθεί το συντομότερο δυνατόν και όταν η πολιτική κατάσταση το επιτρέψει.

Εξάλλου, η επικεφαλής του ΔΝΤ απηύθυνε μήνυμα για τις επιπτώσεις τυχόν αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους. «Ως αρχή, οι συλλογικές προσπάθειες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά, ταυτόχρονα ένα χρέος είναι ένα χρέος και αυτό αποτελεί συμβόλαιο» δήλωσε η κ. Λαγκάρντ στη διάρκεια συνέντευξης στην εφημερίδα «Irish Times» ερωτηθείσα σχετικά με την σκοπιμότητα πραγματοποίησης ενός συνεδρίου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Η στάση πληρωμών, η αναδιάρθρωση, η αλλαγή των όρων έχει συνέπειες στην υπογραφή και στην εμπιστοσύνη προς την υπογραφή» είπε η κ. Λαγκάρντ.

ZENITH