Skip to main content

Λεφτά από τις αγορές θα ζητήσει η Ελλάδα!

Το ενδεχόμενο το ελληνικό δημόσιο να βγει και να δανειστεί ένα μικρό ποσό μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων εξετάζουν τις τελευταίες μέρες στο υπουργείο Οικονομικών.
Το ενδεχόμενο το ελληνικό δημόσιο να βγει και να δανειστεί ένα μικρό ποσό μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων εξετάζουν τις τελευταίες μέρες στο υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο στριφογυρίζει σε μυαλά αρμοδίων τις τελευταίες μέρες.

Το εγχείρημα, λόγω της κάλυψης που υπάρχει από το Ταμείο που έχουν συστήσει ΕΕ και ΔΝΤ, ενέχει μικρό ρίσκο, καθώς θα καλυφθεί ούτως ή άλλως αν χρειασθεί. Στην περίπτωση, όμως, που το όποιο ποσό αντληθεί από τις αγορές σε προσιτό επιτόκιο, χωρίς την ένεση της ξένης βοήθειας, τότε θα έχει επιτευχθεί μια μεγάλη νίκη, από ψυχολογικής κυρίως άποψης. Οριστικές αποφάσεις, σχετικά με το θέμα, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχουν ληφθεί.

Παραμένει όμως μια σοβαρή πιθανότητα κι απομένει να φανεί στην πράξη αν το βήμα θα επιχειρηθεί. Εννοείται ότι προηγουμένως θα διερευνηθούν οι μεγάλες αγορές για τις διαθέσεις τους κι εφόσον κριθεί ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος τότε θα πραγματοποιηθεί.

ZENITH