Skip to main content

Λειψή συγκοινωνία Καβάλας – Θάσου

Από τέσσερα σε δύο μειώνονται τα καθημερινά δρομολόγια των φέρι μπωτ από την Καβάλα για τον Πρίνο, αφού το ένα από τα δύο σκάφη αποσύρεται για τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες.
Εν μέσω εορταστικής περιόδου, οπότε οι ανάγκες των καταναλωτών είναι αυξημένες και απαιτούνται περισσότερες μετακινήσεις και μεταφορά εμπορευμάτων, οι Θάσιοι βλέπουν να μειώνεται κατά το ήμισυ η καθημερινή ακτοπλοϊκή επικοινωνία τους με την πρωτεύουσα του νομού τους, την Καβάλα. Η απόσυρση του φέρι μπωτ «Παπαγεωργίου» (ένα από τα δύο σκάφη που εκτελούν καθημερινά τη συγκοινωνία) από τη γραμμή Καβάλας – Πρίνου, από σήμερα, περιορίζει από τέσσερα σε μόλις δύο τα καθημερινά δρομολόγια.

Συγκεκριμένα, το «Παπαγεωργίου» αποσύρεται για τις απαραίτητες επισκευές πριν την ετήσια επιθεώρησή του για διάστημα τουλάχιστον 1-2 μηνών, με αποτέλεσμα τα μόνα δρομολόγια που απομένουν να είναι μόλις δύο, αυτά που εκτελεί πρωί και μεσημέρι το σκάφος «Θάσος 4».

Αν, μάλιστα, συμπέσουν τυχόν οι ετήσιες επισκευές και στο «Θάσος 4» κατά την τρέχουσα κρίσιμη περίοδο (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου), τότε η Θάσος ενδέχεται να αποκοπεί εντελώς συγκοινωνιακά από την Καβάλα για διάστημα ημερών ή και εβδομάδων, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Ήδη η πρόσφατη δραστική μείωση των δρομολογίων (από Καβάλα και Κεραμωτή προς Θάσο) κατά τους χειμερινούς μήνες από αμφότερες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες που εξυπηρετούν το νησί έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις του επιχειρηματικού  κόσμου και άλλων φορέων, τόσο της Θάσου όσο και της ηπειρωτικής Καβάλας.

ZENITH