Skip to main content

Λεουτσάκος: Ψήφισα «όχι» εγώ και άλλοι 30

Από 10 έως 30 οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που εναντιώνονται στη συμφωνία του Eurogroup. Αντιδράσεις από την Αριστερή Πτέρυγα

Με σημαντικές διαρροές πραγματοποιήθηκε η χθεσινή -άτυπη- ψηφοφορία για τη συμφωνία του Eurogroup στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκησε τουλάχιστον 12 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τους βουλευτές του να ψηφίσουν δια ανατάσεως της χειρός εάν στηρίζουν ή όχι τη συμφωνία και τα μέτρα που τη συνοδεύουν (λίστα Βαρουφάκη). Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως παρότι η συμφωνία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, πέντε βουλευτές ψήφισαν κατά και πέντε λευκό, ενώ από τη διαδικασία απουσίαζαν 30 βουλευτές οι οποίοι δεν γνώριζαν την πρόθεση του Αλ. Τσίπρα για ψηφοφορία και είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα

Πάντως, όπως διαρρέουν βουλευτές που ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα του κόμματος, οι διαφωνούντες ήταν περισσότεροι και φτάνουν στους 30 βουλευτές, κάτι που επιβεβαίωσε και ο βουλευτής Στάθης Λεουτσάκος, ο οποίος σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι ίδιος καταψήφισ αλλά και ότι μέτρησε τουλάχιστον άλλους 30 βουλευτές, οι οποίοι έκαναν το ίδιο.

Εξάλλου, το κλίμα στη συνεδρίαση της ΚΟ – όπου συνολικά μίλησαν 145 από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ήταν βαρύ, με τις εντονότερες αντιδράσεις να εκφράζονται από την Αριστερή Πλατφόρμα του κόμματος, και κυρίως τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Αντικείμενο της διαφωνίας ήταν κυρίως οι ιδιωτικοποιήσεις.

ZENITH