Skip to main content

Λεπέν σε Ιμπραΐμοβιτς: Να φύγεις από τη Γαλλία

Οργισμένη αντίδραση της προέδρου της γαλλικής ακροδεξιάς για τη δήλωση του Σουηδού ποδοσφαιριστή ότι η Γαλλία είναι μια «χώρα... σκ*».

Την οργή της προέδρου της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν προκάλεσε η δήλωση του ποδοσφαιριστή της Παρί Σεν Ζερμέν, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, για τη διαιτησία, μετά την ήττα της ομάδας του στο Μπορντό από την τοπική ομώνυμη ομάδα.

«Σε 15 χρόνια καριέρας, δεν έχω δει ποτέ τέτοιο διαιτητή. Είναι μία χώρα... σκ*. Αυτή η χώρα δεν αξίζει την Παρί Σεν-Ζερμέν», είχε πει.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info, η κα Λεπέν ζήτησε από τον Σουηδό παίκτη να ανακαλέσει ή να φύγει από τη χώρα. «Όσοι πιστεύουν ότι η Γαλλία είναι μια χώρα - σκ... μπορούν να φύγουν», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο διεθνής ποδοσφαριστής, μετά τον σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μέσω διευκρινιστικής δήλωσης μέσω Instagram. «Σχετικώς με τα σχόλιά μου μετά τον αγώνα, δεν στρέφονταν εναντίον της Γαλλίας ή του γαλλικού λαού. Αναφερόμουν στο ποδόσφαιρο. Εχασα το παιχνίδι. Το αποδέχομαι αλλά δεν μπορώ να δεχθώ το γεγονός ότι ένας διαιτητής δεν τηρεί τους κανόνες. Δεν γίνεται για πρώτη φορα. Εχω βαρεθεί. Απολογούμαι ειλικρινώς αν κάποιος προσεβλήθη ή με παρεξήγησε», έγραψε.

ZENITH