Skip to main content

«Λευκή απεργία» βαθμολογητών των πανελλαδικών

«Λευκή απεργία» πραγματοποιούν οι βαθμολογητές των πανελλαδικών εξετάσεων, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση κατά 63% της αμοιβής τους για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Έκτακτη σύσκεψη προγραμματίζει
«Λευκή απεργία» πραγματοποιούν οι βαθμολογητές των πανελλαδικών εξετάσεων, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση κατά 63% της αμοιβής τους για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Έκτακτη σύσκεψη προγραμματίζει σήμερα, Παρασκευή, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, για να συζητηθεί το ζήτημα.

Αιτία είναι η απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας να πληρωθούν οι βαθμολογητές εκπαιδευτικοί σε δόσεις και με αμοιβές έως και 63% χαμηλότερες από πέρσι.

Οι βαθμολογητές θα πληρωθούν φέτος με 2 ευρώ την ώρα και δυνατότητα βαθμολόγησης το ανώτερο 600 γραπτών, ενώ η αμοιβή για την ημερήσια επιτήρηση είναι 14 ευρώ.

Εφόσον τα βαθμολογικά κέντρα μείνουν κλειστά επί μία εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας Γ. Πανάρετο θα έχει το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Πανάρετο θα έχει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ, με αφορμή την κήρυξη αποχής εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα από τις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, είχε διαβεβαιώσει από την πρώτη στιγμή που κήρυξε αποχή η ΟΛΜΕ, ότι οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν τα χρήματά τους.

Έκκληση υπ. Παιδείας στους βαθμολογητές των Πανελλαδικών

Έκκληση στους βαθμολογητές των Πανελλαδικών να συνεχίσουν τη βαθμολόγηση των γραπτών απηύθυνε η υφυπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, από την Τρίπολη όπου περιοδεύει.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα ζήτησε από τους καθηγητές να δείξουν αίσθημα ευθύνης, διαβεβαιώνοντας πως το ζήτημα που έχει ανακύψει εξετάζεται.

«Είναι ανάγκη, κατέληξε η κ. Χριστοφιλοπούλου, να γίνει αυτό για τα παιδιά μας, για τους μαθητές που έδωσαν ένα πολύ μεγάλο αγώνα, δίπλα τους ήταν οι εκπαιδευτικοί, δίπλα τους ήταν οι γονείς ας μην τα εγκαταλείψουμε τώρα. Τώρα που είναι η ώρα της βαθμολογίας είναι καλό να συνεχίσει και να μη σταματήσει η διαδικασία».

Τελευταία ενημέρωση: 15:00

ZENITH