Skip to main content

«Λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι της Τούμπας (video)

Από ένα βαθμό μοιράστηκαν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στο μεταξύ τους ντέρμπι που ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ στο γήπεδο της Τούμπας.
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. 
 
Οι δύο ομάδες έμειναν στο μηδέν και μοιράστηκαν από ένα βαθμό, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. 
 
Λίγες ήταν οι καλές ευκαιρίες στην αναμέτρηση, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τις καλύτερες από αυτές. 
 
Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου», Σαρλ Ιτάνζ, ο οποίος δήλωσε «παρών» όποτε χρειάστηκε στο πρώτο ημίχρονο. 
 
Δείτε τα στιγμιότυπα του ντέρμπι εδώ.
 
Καλύτερος ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει ρυθμούς στο δεύτερο, χωρίς ωστόσο να κάνει αισθητή την παρουσία του μπροστά από την εστία του Ρομπέρτο. 
 
Παρέμεινε η διαφορά των δύο ομάδων στους οχτώ βαθμούς, την ώρα που ο ΠΑΟΚ υποχώρησε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μετά και τη νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0 επί του Παναιτωλικού.
 
Οι συνθέσεις:
 
ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Κόστα, Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Περέιρα (84' Παπαδόπουλος), Νομπόα (87' Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (90' Παπαγιαννόπουλος), Μακ, Αθανασιάδης
 
Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι (73' Μιλιβόγεβιτς), Ντοσεβί (90' Ντουρμάζ), Αφελάι, Ντομίνγκες (73' Φορτούνης), Μήτρογλου
 
Η εξέλιξη του ντέρμπι
 
90+5' Τέλος στο ντέρμπι.
 
90' Πέντε λεπτά καθυστερήσεων. 
 
79' Ο Μιλιβόγεβιτς σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ.
 
63' Ένταση στο ντέρμπι! Ο Ντομίγνκες πήγε να εκτελέσει κόρνερ μπροστά στη Θύρα 4 με τους φιλάθλους να πετάνε αντικείμενα προς το μέρος του. Ο Αργεντινός έφυγε νευριασμένος προς το κέντρο, με τους συμπαίκτες του να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν. Η ενέργειά του να κλωτσήσει μακριά τη μπάλα του κόστισε την κίτρινη κάρτα. 
 
60' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τη μπάλα να κοντράρει ανάμεσα σε Περέιρα και Αθανασιάδη μετά από σέντρα που έγινε, ο Ρομπέρτο μπλόκαρε εύκολα. 
 
54' Πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μακ να σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή και τον Ρομπέρτο να διώχνει μακριά. 
 
46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο ντέρμπι. 
 
- Σαφώς καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός ο οποίος απείλησε σε τρεις περιπτώσεις, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να δηλώσει «παρών» αποσοβώντας τον κίνδυνο για τους γηπεδούχους.
 
45' Τέλος πρώτου ημιχρόνου.
 
33' Ξανά ο Ολυμπιακός απειλεί τον ΠΑΟΚ! Μακρινό εξαιρετικό σουτ του Κασάμι, ο Ιτάνζ διώχνει μακριά με υπερένταση. 
 
29' Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους! Ο Ρικάρντο Κόστα έκανε λάθος γύρισμα στον Ιτάνζ, ο Ντοσεβί έκλεψε τη μπάλα, γύρισε στον Ντομίνγκες ο οποίος έστρωσε στον Μανιάτη, το σουτ του οποίου έφυγε άουτ. 
 
23' Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Ντομίνγκες ο Μήτρογλου βρέθηκε φάτσα με τον Ιτάνζ και σούταρε δυνατά, με τον Καμερουνέζο πορτιέρο να διώχνει μακριά. 
 
17' Μακρινό σουτ του Ντομίνγκες, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ. 
 
15' Ο Μακ δοκιμάζει το δεξί του πόδι από μακριά, ο Ρομπέρτο μπλοκάρει εύκολα. 
 
10' Νέο σουτ του Μήτρογλου από μακριά, ο Ιτάνζ μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. 
 
6' Πρώτη ...υποψία ευκαιρίας για τον Ολυμπιακό με τον Μήτρογλου να σουτάρει χωρίς δύναμη και τον Ιτάνζ να μπλοκάρει εύκολο. 
 
5' Χωρίς κάποια φάση μέχρι στιγμής το ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να πιέσει ψηλά.
 
1' Το ντέρμπι ξεκινά στο γήπεδο της Τούμπας. 
 
- Δεκάδες πυρσοί άναψαν με την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. 
 
- Ο Βόσνιος αποθεώθηκε από τους χιλιάδες φιλάθλους που γέμισαν την Τούμπα, ενώ πήγε στο κέντρο και χτυπούσε το τύμπανο δίνοντας ρυθμό στις «ασπρόμαυρους»!
 
- Πριν την έναρξη του ντέρμπι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τίμησε για την παρουσία τους στο σύλλογο τους Γιώργο Χασιώτη και Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.
 
- Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης για την οικογένεια του Ολυμπιακού, καθώς συμπληρώνονται 34 χρόνια από την τραγωδία στην Θύρα 7.

ZENITH