Skip to main content

Λευκής απεργίας συνέχεια στις ΔΟΥ

Συνεχίζεται η λευκή απεργία που έχει κηρύξει ένας ικανός αριθμός εφοριακών υπαλλήλων και κυρίως εκείνοι που έχουν σοβαρούς λόγους να πιστεύουν ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα τους αλλάξ
Συνεχίζεται η λευκή απεργία που έχει κηρύξει ένας ικανός αριθμός εφοριακών υπαλλήλων και κυρίως εκείνοι που έχουν σοβαρούς λόγους να πιστεύουν ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα τους αλλάξει καθήκοντα και θα τους περιορίσει αρμοδιότητες.

Από το πρωί διαρρέεται από το κτίριο της οδού Καραγεώργη Σερβίας ότι ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Εσόδων κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος, κατά την τελευταία περιοδεία του σε ΔΟΥ ανά την επικράτεια, ανακάλυψε διάφορα ευτράπελα αναφορικά με τη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Το συχνότερο φαινόμενο ήταν αυτό των αδικαιολογήτων απουσιών από τις θέσεις τους υπαλλήλων, ακόμη και κατά τη διάρκεια της μέρας, γεγονός που καθιστούσε ακόμα πιο δύσκολη τη οποιαδήποτε δικαιολογία για κάλυψή τους. Μετά από όλα αυτά, μόνο εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός ότι η μαύρη τρύπα των εσόδων ξεπέρασε ήδη το 1,2 δισ. ευρώ στο εξάμηνο και η εκτίμηση για το σύνολο του έτους κάνει λόγο για υστέρηση μεγαλύτερη των 2 δισ. ευρώ. Το χειρότερο είναι ότι οι δυνατότητες για κάλυψη του κενού, όσο περνάει ο καιρός, τόσο περιορίζονται.

ZENITH