Skip to main content

Liberation: Παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με Ντάισελμπλουμ ο Βαρουφάκης

Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια και να... παίξουν ξύλο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τη Liberation.
Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια και να... παίξουν ξύλο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Liberation.
 
Όλα έγιναν στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας όταν ο επικεφαλής του Ευρωσυμβουλίου, ακολουθώντας τη γραμμή του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέσυρε το κείμενο Μοσκοβισί και εμφάνισε ως δικό του, την πρόταση της Γερμανίας.
 
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της γαλλικής εφημερίδας στις Βρυξέλλες, Ζαν Κατρεμέρ, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έφτασε στο σημείο να σηκωθεί από την καρέκλα του και να αποκαλέσει «ψεύτη» τον Γερούν Ντάισελμπλουμ!
 
Μάλιστα, η εφημερίδα τον περιγράφει ως έναν άνθρωπο γεμάτο οργή που φώναζε «ψεύτη».
 
Όπως αναφέρει ο Γάλλος δημοσιογράφος, ένας από τους παρευρισκόμενους υπουργούς Οικονομικών (το όνομά του δεν αποκαλύπτεται) είπε στην εφημερίδα τα εξής: «Ήταν απίστευτο! Πιστέψαμε ότι στο τέλος θα χτυπηθούν...».
 
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως ο Κατρεμέρ τονίζει ότι ο πρόεδρος του Eurogroup φαίνεται «εύθραυστος» («fragile») μπροστά στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ και στη φυσική του διάπλαση.

ZENITH