Skip to main content

Λιγότερα τα έσοδα τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο!

Έφτασε κοντά στο 1 δισ. ευρώ η μαύρη τρύπα, γεγονός το οποίο εντείνει την ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο για το σύνολο του έτους.
Από το κακό στο χειρότερο οδεύουν τα έσοδα του δημοσίου τον τελευταίο μήνα. Παρά τις προειδοποιήσεις που απευθύνθηκαν στους επικεφαλής των ΔΟΥ και παρά τα επιπλέον φορολογικά μέτρα τα οποία εξαγγέλθηκαν, ο Ιούνιος έκλεισε χειρότερα σε σχέση με τον Μάιο.

Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι η μαύρη τρύπα των εσόδων έφτασε πλέον οριακά χαμηλότερα του 1 δισ. ευρώ κι αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, τότε το σύνολο του έτους θα είναι χειρότερο κι αυτό ακόμα του 2009. Στο υπουργείο Οικονομικών είναι γνώστες αυτής της κακής κατάστασης και δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο η εικόνα αυτή να συνεχισθεί και τους προσεχείς μήνες. Τη χειρότερη εντύπωση, ωστόσο, κάνει το γεγονός ότι παρά την αύξηση του ΦΠΑ, τα δεδομένα από το μέτωπο χειροτερεύουν αντί να βελτιώνονται. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι υποχωρεί η κατανάλωση κι άρα βαθαίνει η ύφεση. Με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται για το σύνολο των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας.

Ο γρίφος θα τεθεί υπόψη και της τρόικας, που αναμένεται σε ένα 10ημερο στην Αθήνα, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση. Γιατί η πιθανότητα να βελτιωθεί η κατάσταση, με βάση τα έως τώρα δεδομένα, είναι μάλλον περιορισμένη, οπότε θα πρέπει να γίνει κάτι άμεσα.

ZENITH