Skip to main content

Λιγότεροι επιτηρητές στις φετινές πανελλαδικές

Μετά τη μείωση των εξεταστικών κέντρων μπαίνει «ψαλίδι» και στον αριθμό των επιτηρητών των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια του υπουργείου να κόψει τις περιττές δα
Μετά τη μείωση των εξεταστικών κέντρων μπαίνει «ψαλίδι» και στον αριθμό των επιτηρητών των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια του υπουργείου να κόψει τις περιττές δαπάνες.

Όπως έγινε γνωστό, ο υφυπουργός Παιδείας, Γ. Πανάρετος, έστειλε τη Δευτέρα επείγουσα εγκύκλιο στους διευθυντές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας,  με την οποία ζητεί να χρησιμοποιηθούν στα εξεταστικά κέντρα μεγαλύτερες αίθουσες, ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται ο αριθμός των επιτηρητών.

«Λόγω των δημοσιονομικών δυσκολιών πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα οι μεγαλύτερες αίθουσες κάθε εξεταστικού κέντρου, προκειμένου να απασχοληθεί ο απολύτως απαραίτητος αριθμός επιτηρητών», αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Εξάλλου, ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων έχει μειωθεί από 1.240 σε 830 πανελλαδικά, ενώ οι πληρωμές για τις πανελλαδικές εξετάσεις μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρσι. Η μείωση αφορά στη αμοιβές των επιτροπών, τις επιτηρήσεις και τη βαθμολόγηση των γραπτών, καθώς και στις υπερωρίες των Σαββάτων, τη βαθμολόγηση και την επιτήρηση στα εσπερινά σχολεία.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, προανήγγειλε εκπαιδευτικό «Καλλικράτη» στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με συγχωνεύσεις τμημάτων γειτονικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ για τον εξορθολογισμό της χωροταξικής κατανομής των ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει διάλογος με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες για την νέα δομή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ZENITH