Skip to main content

Λίστα Λαγκάρντ: 13 αρχεία με το όνομα «Παπανδρέου» και δύο με «Παπακωνσταντίνου»

Με τη βοήθεια του πραγματογνώμονα Απόστολου Δελτσίδη προβλήθηκαν τα αρχεία της παλιάς σε αντίγραφο και της νέας λίστας Λαγκάρντ στο Ειδικό Δικαστήριο

Το δεύτερο CD που περιέρχει τη λίστα Λαγκάρντ προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνη στο Ειδικό Δικαστήριο, με τη βοήθεια του πραγματογνώμονα της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας Απόστολου Δελτσίδη.

Ο φάκελος περιέχει 2.062 αρχεία, στα οποία περιλαμβάνονται 13 αρχεία με το επώνυμο Παπανδρέου, καθώς και δύο αρχεία με την ένδειξη «Παπακωνσταντίνου», τα οποία αφορούν συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Ακόμη, μεταξύ των αρχείων που άνοιξαν περιλαμβάνονται και τα ονόματα Αμαλία Βαρδινογιάννη, Παπακωνσταντής Αριστείδης.

Οι δικαστές προσπάθησαν να δουν τον τρόπο στοχευμένης αναζήτησης που πιθανά να έκανε ο κ. Παπακωνσταντίνου για να εντοπίσει τα τρία συγγενικά του πρόσωπα τα οποία φέρεται ότι διέγραψε από την επίμαχη λίστα, αλλά και να δουν και τον τρόπο λειτουργίας, ανοίγματος και αναζήτησης ενός αρχείου ηλεκτρονικού υπολογιστή, CD, κ.λπ.

Στην συνέχεια ο κ. Δελτσίδης άνοιξε και προέβαλε στην γιγαντοοθόνη το επίμαχο στικάκι που φέρεται ότι έχει γίνει η μεταγραφή από το CD και υπήρχαν 2.059, αρχεία, δηλαδή δεν υπήρχαν τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών.
 

ZENITH