Skip to main content

Living History-Living Nature στην Αλμωπία

Ημερίδα στο πλαίσιο του έργου «Living History – Living Nature» με τίτλο «Ένα έργο για την Ιστορία και τη Φύση της Αλμωπίας» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Απριλίου.

Ημερίδα στο πλαίσιο του  έργου «Living History – Living Nature» με τίτλο «Ένα έργο για την Ιστορία και τη Φύση της Αλμωπίας» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Απριλίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο 4 Εποχές, στην Αριδαία.

Το «Living History – Living Nature», ένα σπουδαίο διασυνοριακό έργο γοα την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του δήμου Αλμωπίας φτάνει στην ολοκλήρωση του.

Με καινοτόμες συνεργατικές δράσεις και με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών προσπάθησε να στηρίξει την κοινωνική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την ενίσχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ο πολύπλευρος χαρακτήρας του έργου, η συμμετοχή και η διαδραστικότητα ως βασικά συστατικά του χαρακτήρα του έργου θα αναλυθούν από τους υπεύθυνους των φορέων υλοποίησης, ώστε να αποτελέσουν ένα παράδειγμα «καλής πρακτικής» για την περαιτέρω αξιοποίηση του  «Living History – Living Nature». Παράλληλα, θα αναλυθούν νέες ευκαιρίες που αναδύονται στην Αλμωπία.

Η πρωτοβουλία «Living history, Living nature» του δήμου Αλμωπίας, χρηματοδοτείται από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας «Ελλάδα – ΠΓΔΜ 2007-2013» και εντάσσεται στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση για το φυσικό και ιστορικό πλούτο της επαρχίας Αλμωπίας, καθώς και στην προβολή του, με στόχο την ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού.

Φωτογραφία: static.panoramio

ZENITH