Skip to main content

Ληξιπρόθεσμα χρέη μαμούθ από 90 μεγαλοοφειλέτες

Με πλειστηριασμούς απειλεί τους μεγαλοοφειλέτες το υπουργείο Οικονομικών. Ενενήντα οφειλέτες διαθέτουν 917 ακίνητα σε όλη την επικράτεια και με σχέση οφειλής/αξία ακίνητης περιουσίας: 1/1,5 τουλάχιστο
Σε δραστικά μέτρα για την είσπραξη βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων χρεών ύψους 35,9 εκατ.ευρώ από 90 οφειλέτες προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, οι εν λόγω φορολογούμενοι οφείλουν άνω των 200.000 ευρώ ο καθένας και διαθέτουν ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 176,5 εκατ. ευρώ. Οι οφειλέτες αυτοί διαθέτουν 917 ακίνητα σε όλη την επικράτεια και με σχέση οφειλής/αξία ακίνητης περιουσίας: 1/1,5 τουλάχιστον.

Το υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει επιστολές στους οφειλέτες, για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2010. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, θα κινηθεί κατά προτεραιότητα διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών, συμπεριλαμβανομένου και πλειστηριασμού. Ταυτόχρονα, όσοι δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση εξόφλησης καλούνται στις ΔΟΥ για προσωρινό έλεγχο.

ZENITH