Skip to main content

Λοβέρδος: Μονόδρομος η εφαρμογή του μνημονίου

«Μονόδρομο» για την εφαρμογή του μνημονίου και την εξασφάλιση της δεύτερης δόσης του δανείου χαρακτήρισε την προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος για τις αλλαγές στα εργασιακές σχέσεις ο υπουργός Εργασ
«Μονόδρομο» για την εφαρμογή του μνημονίου και την εξασφάλιση της δεύτερης δόσης του δανείου χαρακτήρισε την προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος για τις αλλαγές στα εργασιακές σχέσεις ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δεν είχα άλλη επιλογή από μείωση αποζημιώσεων και αύξηση του ορίου απολύσεων. Το πιστεύω των πολιτικών και των κοινωνικών δυνάμεων δεν θεωρεί ότι είναι αποδοτική για την ανταγωνιστικότητα η μείωση του κόστους εργασίας, αλλά το πιστεύουν οι δανειστές», σημείωσε ο υπουργός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Είχα καλέσει σε κοινωνική διαβούλευση και δεν προσήλθαν στο κοινωνικό διάλογο οι εργαζόμενοι. Διαμήνυσα ότι, αν το πρόβλημα είμαι εγώ, κάντε εσείς μια συμφωνία και θα την κάνω εγώ ΠΔ. Το μόνο που θα ελέγξω τη συμφωνία της συμφωνίας τους με το μνημόνιο», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η εφαρμογή του μνημονίου είναι προϋπόθεση για τη δεύτερη δόση που χρειάζεται για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα.

«Η υποχρέωση η δική μου είναι να βοηθήσω την πατρίδα μου δεν έχω άλλο κίνητρο», σημείωσε, ενώ έκανε λόγο για «βαρύ φορτίο».

ZENITH