Skip to main content

«Λουκέτo» σήμερα στα δημαρχεία

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν, σήμερα, στην εξυπηρέτηση των πολιτών σε αρκετούς δήμους της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των κινητοποιήσεων για την παρακράτηση θεσμοθετημένων πόρων προς την αυτοδιοίκ
Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν, σήμερα, στην εξυπηρέτηση των πολιτών σε αρκετούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Αιτία η απόφαση της πλειοψηφίας να προχωρήσει σήμερα σε κινητοποιήσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρακράτηση θεσμοθετημένων πόρων προς την αυτοδιοίκηση, αλλά και την καθυστέρηση καταβολής άλλων.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι θα κλείσει υπηρεσίες που ασχολούνται με πρώην κρατικές αρμοδιότητες, όπως ορισμένοι παιδικοί σταθμοί, ορισμένα γυμναστήρια, ορισμένες κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ θα ανασταλούν για μία ημέρα και οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, στο δήμο Αμπελοκήπων θα λειτουργεί μόνον η καθαριότητα και στον Εύοσμο θα παραμείνει κλειστό το δημαρχείο.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης μεταβαίνουν στην Αθήνα, όπου παρουσία και μελών της ΤΕΔΚ νομού Αττικής θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Πόλεμος για τα λουκέτα

Χθες η παράταξη της αντιπολίτευσης, με τη συντριπτική πλειοψηφία των «πράσινων» δημάρχων, επιτέθηκε κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης και προέδρου της ΤΕΔΚ, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, κατηγορώντας τον ευθέως για διάσπαση του αυτοδιοικητικού κινήματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ανοιχτά τις ενέργειες του προέδρου της ΚΕΔΚΕ, δημάρχου Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη και καταγγέλλει τον κ. Παπαγεωργόπουλο ότι λειτουργεί με γνώμονα προσωπικές επιδιώξεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, «ακολουθώντας τη δική του γραμμή, για τους δικούς του λόγους και διασπώντας το κίνημα της αυτοδιοίκησης».

Ωστόσο, οι «πράσινοι» δε λένε «όχι» στις κινητοποιήσεις, εφόσον όμως αποφασιστούν στο πλαίσιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

Απεργία των υπαλλήλων του ΥΠΕΞ

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων του υπουργείου Εξωτερικών. Διαμαρτύρονται για την περικοπή επιδομάτων.

ZENITH