Skip to main content

Macquarie Sec: Οι ελληνικές τράπεζες θα αποτύχουν στα stress tests

Συνολικά 11 τράπεζες, στις οποίες περιλαμβάνονται όλες οι ελληνικές, θα αποτύχουν τα stress tests της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτιμά ο Alessandro Roccati, διευθυντής της Macquarie Securities, με δηλώσεις τ
Συνολικά ένδεκα τράπεζες, στις οποίες περιλαμβάνονται όλες οι ελληνικές, θα αποτύχουν τα stress tests της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτιμά ο Alessandro Roccati, διευθυντής της Macquarie Securities, με δηλώσεις του στο cnbc.com.

«Έχουμε διακρίνει κάποιες τράπεζες οι οποίες χρειάζονται περισσότερο κεφάλαιο στη βάση του σεναρίου των stress tests. Πρόκειται για όλες τις ελληνικές τράπεζες, την Bankinter, την Postbank, την Banco Popolare, την BCP, την Commerzbank και την Sabadell», σημειώνει.

Παρόλο που ο αριθμός αυτός είναι χαμηλός, η Macquarie Securities εκτιμά ότι το γεγονός αυτό δεν κατορθώσει να καθησυχάσει τις ανησυχίες για το συνολικό τραπεζικό κλάδο.

Σύμφωνα με τον Roccati από τις 46 εισηγμένες τράπεζες οι οποίες «τεστάρονται» από την ΕΕ, μόλις οι 11 θα αποδειχθούν με ανεπαρκή κεφάλαια, αλλά από τις συνολικά 91 τράπεζες (μεταξύ των οποίων και οι μη εισηγμένες), ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν επιτυχώς τα stress tests, άποψη που συμμερίζονται και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και διοικητής της ΕΤΕ, Βασίλης Ράπανος.

ZENITH