Skip to main content

Μαγκριώτης: Δημοπρατείται άμεσα η διευθέτηση του ρέματος Σταγειρίτη

Προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα θα δώσει η κυβέρνηση, δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος επισκέφτηκε το Ελαιόρεμα.
Τη διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η δημοπράτηση του έργου της διευθέτησης τουρέματος Σταγειρίτη, προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ, έδωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, οοποίος επισκέφτηκε το Ελαιόρεμα, μαζί με το δήμαρχο Πυλαίας, ΒασίληΚαρτάλη. Το έργο του ρέματος Σταγειρίτη περιλαμβάνει καιτμήματα της περιφερειακής τάφρου και επιλύει συνολικά το πρόβλημα τηςαντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.

Ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα δώσει προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου του Ελαιορέματος, δαπάνης 1,77 εκατ. ευρώ.

Η διευθέτηση του Ελαιορέματος, πάντως, δεν είναι ακριβώς ολοκληρωμένο έργο, δεδομένου ότι η εργολαβία που υλοποιήθηκε αφορούσε ένα τμήμα του ρέματος. Ο κ. Καρτάλης ζητήθηκε τη διευθέτηση και του υπόλοιπου τμήματος και ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε πως θα αντιμετωπιστεί με μελλοντική εργολαβία. «Η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων που είναι σε εξέλιξη, αλλά και η μελέτη και η εξεύρεση πόρων για τη χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων έργων αποτελεί μέρος του βασικού μας σχεδιασμού», ανέφερε ο κ. Μαγκριώτης.

ZENITH