Skip to main content

Μαγκριώτης: Μετρό και εξωτερική περιφερειακή προτεραιότητες της κυβέρνησης

Στόχος της κυβέρνησης είναι η Θεσσαλονίκη να αναπτυχθεί σε μια λειτουργική, βιώσιμη, εξωστρεφή και ευημερούσα πόλη, τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης.
Τα μεγάλα έργα του μετρό και της εξωτερικής περιφερειακής αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη επισήμανε ο υφυπουργός  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης, μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις στη γενική συνέλευση του συνδέσμου «Δράσις ΠΑΣΟΚ Μπότσαρη».

Στόχος της κυβέρνησης, τόνισε, είναι η Θεσσαλονίκη να αναπτυχθεί σε μια λειτουργική, βιώσιμη, εξωστρεφή και ευημερούσα πόλη.Ο υφυπουργός απέδωσε τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν  με υπαιτιότητα της απελθούσας κυβέρνησης της ΝΔ..

Ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε πίσω βαριά τα σημάδια της στην οικονομία, στην κοινωνική συνοχή, στην αποτελεσματικότητα του κράτους και στη διεθνή αξιοπιστία της χώρας. Ωστόσο, ο κ. Μαγκριώτης θεωρεί ότι πιο βαριά είναι  τα σημάδια στην ελληνική περιφέρεια. «Η δραστική μείωση που έκανε στο ΠΔΕ, οι μεγάλες απώλειες κοινοτικών πόρων και η καθυστέρηση έναρξης του ΕΣΠΑ την οδήγησαν  σε  μεγάλη οικονομική και κοινωνική υποχώρηση», πρόσθεσε.

«Η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης είναι η απόλυτη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας. Αυτό καταδεικνύεται από 2 μεγάλες τομές:
 α) Η αλλαγή του διοικητικού και αναπτυξιακού  μοντέλου με το σχέδιο «Καλλικράτης», που θα δώσει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν ισχυροί δήμοι, με δικούς τους πόρους και αιρετές περιφέρειες, που θα οργανώσουν την ανάπτυξή τους.
 β) Με τον επανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ, με  απόλυτη προτεραιότητα στις περιφέρειες, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ΠΔΕ, θα ολοκληρωθούν όλες οι αναπτυξιακές υποδομές και θα ενισχυθούν οι παραγωγικοί κλάδοι, η κοινωνική συνοχή και η απασχόληση στην αγροτική οικονομία όπως και στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ).
 Για τη Θεσσαλονίκη απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μαγκριώτης.

ZENITH