Skip to main content

Μαϊμού υπερωρίες στον δήμο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ο Καπόν

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό αναμένεται να διατάξει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

της Κάτιας Γερακαρίτου

Να «χρεώσουν» στον εαυτό τους «μαϊμού» υπερωρίες και νυχτερινά επιχείρησαν ένας διευθυντής και δύο προϊστάμενοι σε υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως κατήγγειλε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν.

Το περιστατικό γνωστοποίησε την περασμένη Δευτέρα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο οποίος αρνήθηκε να υπογράψει τις καταστάσεις για την πληρωμή τους. «Επέστρεψα τις καταστάσεις στην υπηρεσία, αρνούμενος να τις υπογράψω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπόν, για να λάβει την απάντηση από την εν λόγω υπηρεσία, «ότι δεν έχει αυτό το δικαίωμα, αφού οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι εμμένουν στη θέση τους για τις υπερωρίες».

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης έκανε λόγο για πλασματικές υπερωρίες και έστειλε το μήνυμα ότι δεν πρόκειται ο δήμος να επιστρέψει στην κατάσταση που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση. «Υπάρχουν άνθρωποι στο δήμο που εργάζονται στο δρόμο, νύχτα αλλά και τις Κυριακές όταν χρειάζεται, αυτοί θα λαμβάνουν στο ακέραιο την αποζημίωσή τους. Αλλά κανένας άλλος δεν πρόκειται να λάβει πλασματική αποζημίωση. Είναι παράνομο και είναι λάθος» διεμήνυσε.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Καπόν ενημέρωσε για το θέμα τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος αναμένεται να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη της θητεία η διοίκηση Μπουτάρη είχε καταγγείλει το 2011 υπερωρίες-μαϊμού εργαζόμενων στον τομέα καθαριότητας, που δίνονταν επί διοίκησης Παπαγεωργόπουλου, αντί για αυξήσεις μισθών. 

ZENITH