Skip to main content

Μαίνεται η μάχη κυβέρνησης- προμηθευτών νοσοκομείων

Συνεχίζεται η σκληρή αντιπαράθεση του υπουργείου Υγείας με τους προμηθευτές νοσοκομειακών υλικών, ενώ πολλά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στα αποθέματα υλικών πρώτης ανάγκης.
Συνεχίζεται η σκληρή αντιπαράθεση του υπουργείου Υγείας με τους προμηθευτές νοσοκομειακών υλικών, με πολλά δημόσια νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στα αποθέματα υλικών πρώτης ανάγκης.

Για ωμούς εκβιασμούς κατήγγειλε τους προμηθευτές η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υπογραμμίζοντας πως «όποιος έχει υλικά και δεν τα δίνει, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, φέρει ευθύνες».

Παράλληλα, οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στις 7 το απόγευμα έξω από το υπουργείο Υγείας, αντιδρώντας στην κατάσταση που έχει προκύψει και στο θέμα των εφημεριών.

Να σημειωθεί ότι χθες η κυβέρνηση κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση στους προμηθευτές, προτείνοντας μείωση στο ποσοστό της έκπτωσης στην εξόφληση από το 18%-19% στο 13%, χωρίς ωστόσο να ικανοποιεί τους προμηθευτές, οι οποίοι συνεχίζουν το εμπάργκο τους.

Η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα άσχημη, καθώς αναβάλλονται πολλά προγραμματισμένα χειρουργεία, καθυστερούν επείγοντα περιστατικά, ενώ ελλείψει αντιδραστηρίων δεν πραγματοποιούνται ακόμη και απλές αιματολογικές εξετάσεις.

ZENITH