Skip to main content

Μαίνεται ο εμφύλιος στην Κεντροδεξιά

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στη Ρηγίλλης, διαισθανόμενοι ότι στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα απολεσθεί ένα μεγάλο μέρος των εκλογικών ποσοστών του κόμματος της αξ
Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στη Ρηγίλλης, φοβούμενοι ότι στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου θα απολεσθεί ένα μεγάλο μέρος των εν δυνάμει ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε προς τους εκλεκτούς της Ντόρας Μπακογιάννη είτε προς τους υποψηφίους του ΛΑΟΣ.

Οι επικείμενες εκλογές, παρότι αυτοδιοικητικές, έχουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα, καθώς η χώρα ζει υπό το βάρος του αντιλαϊκού μνημονίου, και γι΄ αυτό η μάχη του Νοέμβρη θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό μήνυμα λαϊκής δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι, βέβαια, ποιο κόμμα θα καρπωθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια.  Η ΝΔ, υπό τη νέα ηγεσία της, θέλει να κερδίσει τις πολιτικές εντυπώσεις, αποδεικνύοντας ότι επιστρέφει από την «κόλαση» των μείον έντεκα μονάδων, ωστόσο τα μέχρι τώρα σημάδια για τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά για τη Ρηγίλλης.

Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις τις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται, εκτός βέβαια από την ίδρυση του πολιτικού της φορέα, η στήριξη στελεχών σε περιοχές όπου θα δεχθεί πλήγμα η ΝΔ, αλλά και το ζύγισμα των δικών της δυνάμεων.

Με μεγαλύτερη ψυχραιμία αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής τις όποιες εξελίξεις ο έτερος κάτοικος της «πολυκατοικίας», Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος αφενός αντιλαμβάνεται τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει το κόμμα του, ακόμη και σε επίπεδο στελεχών, και αφετέρου θέλει να δώσει ώθηση στα ποσοστά του που παραμένουν στα επίπεδα του 5% εδώ και αρκετό καιρό. Άλλωστε, όπως αποκάλυψε η Voria.gr, ο ΛΑΟΣ μπαίνει δυναμικά στην εκλογική μάχη της περιφέρειας Αττικής κατεβάζοντας υποψήφιο τον Μάκη Βορίδη.

Βέβαια, σε όλα τα παραπάνω καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι αντάρτες της Ρηγίλλης, των οποίων ο αριθμός έχει αρχίσει να αυξάνεται επικίνδυνα, ανοίγοντας την «όρεξη» των άλλων δύο στρατοπέδων.

Ήδη η διαφαινόμενη στήριξη Μπακογιάννη προς το πρόσωπο του Πέτρου Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου (τόπο καταγωγής του Αντώνη Σαμαρά), ταυτόχρονα με τη φημολογούμενη στήριξή του από το ΠΑΣΟΚ και τη δεδηλωμένη από τον ΛΑΟΣ, απειλεί σοβαρά την υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΝΑΕ και εκλεκτό της ΝΔ, Δημήτρη Δράκο.

Γρίφος παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς σε μια προσπάθεια να διεμβολίσει το στρατόπεδο  Μπακογιάννη, ο κ. Σαμαράς είχε έρθει σε επαφή πριν από περίπου έναν μήνα τον βουλευτή Ηλείας, Γιώργο Κοντογιάννη. Από το περιβάλλον του βουλευτή, ωστόσο, υποστηρίζεται ότι ο κ. Κοντογιάννης έχει μεταβάλει άποψη, παρά το αρχικό ενδιαφέρον, μετά την καθυστέρηση στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Φωτιά, εξάλλου, έχει πάρει και η Περιφέρεια Κρήτης, παραδοσιακό κάστρο του ΠΑΣΟΚ, όπου ο πρόσφατα αποπεμφθείς από τη Ρηγίλλης,  Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στηριζόμενος όπως όλα δείχνουν από την Ν. Μπακογιάννη, θα προσπαθήσει να χτυπήσει τον υποστηριζόμενο από τη ΝΔ (πρώην Ντορικό) Γιάννη Πλακιωτάκη.

Σημειώνονται ότι αναμένονται και άλλες «εκπλήξεις» από την Ντόρα Μπακογιάννη στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας, με το όνομα του Κώστα Ευμοιρίδη, νυν νομάρχη Δράμας, να είναι πιθανότατα μία από αυτές.

ZENITH