Skip to main content

Μακρόν: Η Ελλάδα έχει δεσμεύσεις προς την ευρωζώνη

Η Γαλλία δεν πρόκειται να δεχτεί τυχόν αθέτηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα ξεκαθάρισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Εμ. Μακρόν, ενόψει της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Γιάννη Βαρουφάκη,

Η Γαλλία δεν πρόκειται να δεχτεί τυχόν αθέτηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα ξεκαθάρισε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν, ενόψει της επίσκεψης του νέου Έλληνα υπουργού Γιάννη Βαρουφάκη, στο Παρίσι τη Δευτέρα, για συνάντηση με τον ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη παραίτηση [από τις υποχρεώσεις] λόγω της νέας πολιτικής κατάστασης [...] Η Ελλάδα έχει δεσμεύσεις προς την ευρωζώνη και πρέπει να τις σεβαστεί», δήλωσε ο κ. Μακρόν. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε πως οι ευρωπαίοι εταίροι – μεταξύ αυτών και η Γαλλία – είναι εκτεθειμένοι στο ελληνικό χρέος.

Τόνισε πως το ελληνικό χρέος «πρέπει να αποπληρωθεί», αφήνοντας όμως το γνωστό ευρωπαϊκό «παράθυρο» για δυνατότητα διαπραγμάτευσης για τους όρους αποπληρωμής, «συμπεριλαμβανομένου του χρονοδιαγράμματος».


 

ZENITH