Skip to main content

Μαλτέζικη ρουκέτα: Έτοιμοι να πουν στην Ελλάδα «άμα θες να φύγεις, φύγε» οι Γερμανοί

Χειροβομβίδα απασφάλισε λίγες μόλις ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup ο Μαλτέζος ΥΠΟΙΚ, ο οποίος υποστηρίζει πως μία ομάδα, με επικεφαλής τη Γερμανία, προτίθεται να αφήσει την Ελλάδα να ε
Χειροβομβίδα απασφάλισε λίγες μόλις ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Έντουαρντ Σικλούνα, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Γερμανία είναι αποφασισμένη να οδηγήσει το παιγνίδι στα άκρα, δίνοντας τελεσίγραφο στην Ελλάδα για το αν αυτή προτίθεται η όχι να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
 
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο Μαλτέζος ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι μία ομάδα, με επικεφαλής τη Γερμανία, είναι πρόθυμη να αφήσει την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ.
 
«Δυστυχώς για την Ελλάδα, δεν ξέρουν πώς λειτουργούν οι κανόνες και το Eurogroup», ανέφερε σε συνέντευξή του πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup. «Είναι πολύ νέοι και αυτό είναι μειονέκτημα γι' αυτούς», δήλωσε, αναφερόμενος στη νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση.
 
«Νομίζω πως έχουμε φθάσει σε ένα σημείο που θα πουν στην Ελλάδα, εάν στ' αλήθεια θέλεις να φύγεις, φύγε. Και νομίζω ότι το εννοούν, διότι η Γερμανία, η Ολλανδία και άλλοι θα είναι σκληροί και θα επιμείνουν η Ελλάδα να ξεπληρώσει την αλληλεγγύη που επέδειξαν τα κράτη-μέλη», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σικλούνα.

ZENITH