Skip to main content

Μανιάτης: Οχι στα αστικά διόδια

Κατά της επιβολής αστικών διοδίων τάχθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, σχολιάζοντας τη σχετική πρόταση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος Σ. Δήμα.
Κατά της επιβολής αστικών διοδίων τάχθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης,με δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης της Stat Bank για το ελληνικόεμπόριο και την πράσινη ανάπτυξη.

Σχολιάζοντας σχετική πρόταση τουΕπιτρόπου Περιβάλλοντος Σ. Δήμα ο υφυπουργός χαρακτήρισε τα αστικάδιόδια αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο μέτρο, καθώς όσοι έχουνχρήματα θα έχουν περισσότερες δυνατότητες μετακίνησης. «Μοναδική λύση,πρόσθεσε, είναι η ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς και η αποτροπήτης εισόδου ΙΧ στο κέντρο». 

Κατά της επιβολής διοδίων τάχθηκε και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού ΕμπορίουΔ. Αρμενάκης, υποστηρίζοντας ότι θα έχουν επιπτώσεις στην αγοραστικήκίνηση. Ο κ. Μανιάτης δήλωσε, εξάλλου, πως δεν υπάρχουν σκέψεις γιαεπιβολή περιβαλλοντικών φόρων.

Μιλώντας στην εκδήλωση ουφυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η χώρα μας θα επιτύχει και θαυπερκαλύψει τους στόχους που έχει θέσει το πρόγραμμα 20 - 20 - 20 τηςΕΕ για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, εξοικονόμησηενέργειας και χρήση Ανανεώσιμων Πηγών.

Υπενθύμισε, εξάλλου, ότιμε πρωτοβουλία της κυβέρνησης ο εθνικός στόχος για συμμετοχή των ΑΠΕκατά 18% στο ενεργειακό ισοζύγιο ως το 2020 αυξήθηκε σε 20%.

Οιάξονες της περιβαλλοντικής πολιτικής της κυβέρνησης, όπως τουςπαρουσίασε ο κ. Μανιάτης, περιλαμβάνουν την αποτροπή της κλιματικήςαλλαγής, την προώθηση της πράσινης επιχειρηματικότητας, την προστασίακαι διατήρηση των φυσικών πόρων με έμφαση στο νερό, την αλλαγή τουθεσμικού πλαισίου με αυστηροποίηση των ποινών για περιβαλλοντικάεγκλήματα και επιβάρυνση των ρυπογόνων δράσεων, καθώς και την προώθησηκαινοτομικών προϊόντων που απαιτούν λιγότερη ενέργεια για την παραγωγήτους.

Στην ίδια εκδήλωση ο επικεφαλής του γραφείου της Greenpeace Ν. Χαραλαμπίδηςτόνισε ότι η στροφή στην πράσινη ανάπτυξη δημιουργεί προϋποθέσεις γιασταθερή ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, καθώς οι παραδοσιακές ατμομηχανέςτης οικονομίας (κατασκευές, τουρισμός κλπ.) δεν δείχνουν ικανές ναεπιστρέψουν στην προηγούμενη κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH