Skip to main content

Μάρδας: Εκπληκτικό αλλά άδειο το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης παρευρέθηκε ο αναπλ.υπουργός Οικονομικών, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη. Τι δήλωσε για τα δημόσια έσοδα και τη διαδικασία μικρώ

της Κάτιας Γερακαρίτου

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης παρευρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη.

Μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μάρδας έστειλε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση «πρέπει να μαζέψει τις δημόσιες δαπάνες, χωρίς να στερήσει τον κόσμο από δημόσια αγαθά». «Να αγοράζετε αυτά που πρέπει να αγοράζετε αλλά να αγοράζετε με λιγότερα χρήματα και αυτό το περιθώριο υπάρχει» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός απευθυνόμενος προς το Σώμα και αναφερόμενος για το σύστημα προμηθειών υλικών και υπηρεσιών.

Μίλησε για μια νέα μέθοδο – έναν ηλεκτρονικό ή συμβατικό κατάλογο – για τους μικρούς διαγωνισμούς για ποσά έως 60.000 ευρώ. Όπως είπε, το σύστημα εφαρμόστηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία για τέσσερα χρόνια και εξοικονομήθηκαν πολλά χρήματα. «Το θέμα της οικονομίας είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε και επιδιώκουμε να αυξήσουμε τα έσοδα από πηγές, που δεν αγγίχτηκαν ποτέ» υπογράμμισε.


Ο κ. Μάρδας σημείωσε ότι έδωσε εντολή να διαβάσετε «γραμμή – γραμμή κάθε μέρα ο προϋπολογισμός για να δούμε που φεύγουν χρήματα που δεν έπρεπε». «Όλα αυτά πρέπει να τα συμμαζέψουμε κάποια ώρα για να έχουμε έναν ανθρώπινο προϋπολογισμό, ο οποίος θα εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες με πολύ λιγότερα χρήματα και να εξαντλεί όλους τους πόρους» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Άδειο κτήριο το ΥΜΑΘ

Εκπληκτικό αλλά άδειο χώρο χαρακτήρισε το κτήριο του υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο ΥΜΑΘ. «Πλήξη έπαθα, δεν υπάρχει άνθρωπος μέσα και υπάρχουν γραφεία εκπληκτικά» σημείωσε ο κ. Μάρδας. «Να μας το παραχωρήσετε» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, για να λάβει την απάντηση από τον αναπληρωτή υπουργό, ότι «έχουμε και μεις πολλές υπηρεσίες, που είναι σε ενοίκια».

Ο κ. Μάρδας, απαντώντας παράλληλα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τόνισε ότι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πρέπει να δυναμώσει.

Νωρίτερα, ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε τη θέση του ότι είναι άνευ λόγου η ύπαρξη του ΥΜΑΘ. «Τι να το κάνουμε το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Να αύριο θα πάμε με τον κ. Αβραμόπουλο. Εγώ θα της το πω καθαρά, «ευχαριστούμε, καλορίζικιά, άντε με το καλό να φεύγετε». Αυτή είναι η άποψή μου. Γιατί δεν κάνετε υπουργείο Κρήτης, Πελοποννήσου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.  Αντίθετος στην άποψη του δημάρχου δήλωσε και ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης, συμφωνόντας με τον αναπληρωτή υπουργό για να δυναμώσει ο ρόλος του ΥΜΑΘ.

 

Καλαφάτης: Να αναβαθμίσουμε το ΥΜΑΘ

Την πρόταση να «ενδυναμώσουμε τα καλά στοιχεία του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και να βελτιώσουμε οποιαδήποτε αδυναμία», κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης, αφού υπογράμμισε πως θεωρεί τιμή του το ότι υπηρέτησε το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να αναβαθμιστεί ακόμη παραπάνω.

Τόνισε πως το υπουργείο μπορεί να παίξει και αναπτυξιακό ρόλο,βοηθώντας επιχειρηματίες να εξοικονομούν χρόνο και χρήμα, αλλά και κοινωνικό ρόλο, όπως και στο παρελθόν, με προγράμματα που αφορούν την υγεία των πολιτών.

Business Story
Off

ZENITH