Skip to main content

Μάρδας: Γιατί δεν κατατέθηκε το ν/σ με τις 100 δόσεις

Τον λόγο για τον οποίο δεν κατατέθηκε η ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στη Βουλή, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Τον λόγο για τον οποίο δεν κατατέθηκε η ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στη Βουλή, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Μάρδας, τονίζοντας αρχικά πως «η κ. Βαλαβάνη έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις», διευκρίνισε πως «είναι ορθότερο, στο όνομα της καθυστέρησης κάποιων ημερών, να κατατεθεί στη Βουλή ένα νομοσχέδιο ολοκληρωμένο, χωρίς ελλείψεις».

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, εν όψει και του σημερινού Eurogroup, είπε «ας φτάσουμε σε τοίχο και μετά βλέπουμε» και συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν εναλλακτικές».

Εκτίμησε, δε, πως, παρά τις χαμηλές προσδοκίες, θα βρεθεί λύση. «Τα όποια σενάρια δεν θα πραγματοποιηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Θα υπάρξει λύση. Αυτές οι υποθέσεις δημιουργούν μια συζήτηση χωρίς περιεχόμενο, δεν έχουν νόημα. Ας δούμε πρώτα το όχι και μετά ας το συζητήσουμε», επισήμανε ο κ.Μάρδας.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, έβγαλε στο εξωτερικό σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τόνισε πως «υπάρχει ένα θέμα ηθικής τάξης».

«Δεν μιλάμε με τρόικα, μιλάμε με τους θεσμούς»

Κληθείς να σχολιάσει το εάν θα υπάρχει τρόικα σε μορφή ειδικών κλιμακίων που θα ελέγχουν την κατάσταση στη χώρα, ο κ. Μάρδας σχολίασε πως «όλα τα τεχνικά θέματα τα γνωρίζουν οι διαπραγματευτές μας. Όλα τα ερωτήματα πρέπει να τίθενται σε εκείνους και όχι σε εμάς». 

«Θα υπάρχει μια συζήτηση με τους ειδικούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο πακέτο της διαπραγμάτευσης που διαχειρίζεται ο κύριος Βαρουφάκης υπάρχουν αυτές τις λεπτομέρειες. Όλα τα τεχνικά θέματα τα γνωρίζουν οι διαπραγματευτές μας. Όλα τα ερωτήματα πρέπει να τίθενται σε εκείνους και όχι σε εμάς», τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.

Τέλος, σχετικά με τον ΦΠΑ, ο κ. Μάρδας ανέφερε πως δεν θα υπάρξει γενικευμένη αύξηση.

ZENITH