Skip to main content

Μάρδας: Κρυμμένο στις τραπεζικές θυρίδες το μαύρο χρήμα

«Μαύρο χρήμα» και στις θυρίδες των τραπεζών θα αναζητήσει η κυβέρνηση, όπως άφησε να εννοηθεί με σημερινές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

«Μαύρο χρήμα» και στις θυρίδες των τραπεζών θα αναζητήσει η κυβέρνηση, όπως άφησε να εννοηθεί με σημερινές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάδρας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο κ. Μάρδας δήλωσε αισιόδοξος πως η χώρα θα καταφέρει να βρει τα χρήματα που απαιτούνται για τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις, επισημαίνοντας με νόημα πως «έχουμε αρκετές πόρτες για να βρούμε τα λεφτά».

Ερωτηθείς για τα προβλήματα ρευστότητας, ο ίδιος σημείωσε πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν λύνεται μόνο από μία διέξοδο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Όπως ανέφερε, τα χρήματα θα βρεθούν από την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, αλλά και από καταθέσεις που έχουν βγει παράνομα στο εξωτερικό.

Κληθείς να σχολιάσει τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ έσπευσε να διευκρινίσει πως το μνημόνιο και η συμφωνία είναι δύο διαφορετικά πράγματα, καθώς, όπως συμπλήρωσε, «οι δύο αυτές λέξεις εμπεριέχουν άλλα μηνύματα».

Επισήμανε, δε, πως το μνημόνιο αντανακλούσε μια κουλτούρα οικονομικής πολιτικής που έχει πλέον τελειώσει και έκανε σαφές ότι η συμφωνία, από τη στιγμή που υπάρχει, θα τηρηθεί.


 

ZENITH