Skip to main content

Μάρκου: Γιατί με το Ποτάμι

Άρθρο στη Voria.gr της υποψήφιας βουλευτού με το Ποτάμι στη Β' Θεσσαλονίκης, Κατερίνας Μάρκου.

Της Κατερίνας Μάρκου*

Τα 2,5 αυτά χρόνια προσπάθησα να είμαι δίπλα στους συμπολίτες μου στη Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης γιατί εδώ είναι ο τόπος που γεννήθηκα και μεγάλωσα, ο τόπος που ζει η οικογένειά μου.

Αγωνίστηκα για προβλήματα με τις δυνάμεις που διαθέτω, είτε συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προώθηση ενός έργου σημαντικού για τους αγρότες της περιοχής, όπως το αρδευτικό των Κουφαλίων, είτε για τη διασφάλιση της παραμονής της Μοίρας Αεροπυρόσβεσης στη Μίκρα, ώστε να μην αποδυναμωθεί η αντιπυρική προστασία της Βόρειας Ελλάδας. Δεν είπα ψέματα, δεν ‘λαΐκισα΄, δεν δημαγώγησα, και κυρίως δεν φοβήθηκα να δυσαρεστήσω κάποιους όταν έπρεπε να πω όχι.

Πάντα, όμως, προσπάθησα πρώτα να ακούω τι μου λένε οι συμπολίτες μου. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που βρέθηκα στο Ποτάμι. Γιατί ακούει.

Όταν ο Σταύρος ο Θεοδωράκης μου έκανε την τιμή να μου ζητήσει να συμμετέχω στην Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού, άρχισα να γνωρίζω και το κίνημα καλύτερα.

Εκεί είδα πώς αξιόλογοι άνθρωποι, άνθρωποι της εργασίας, της πραγματικής ζωής, και όχι της πολιτικής, μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους  για να προτείνουν εφικτές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα.     

Οι αναφορές στην αξιοκρατία, στις ίσες ευκαιρίες, στις αλλαγές για αποδοτικότερους θεσμούς, καλύτερα σχολεία για τα παιδιά μας, ταχύτερη και καλύτερη δικαιοσύνη, ποιοτική περίθαλψη, ανταγωνιστικά Πανεπιστήμια, όλα αυτά με τράβηξαν πιο κοντά.

Βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία, λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές. Εκλογές που είναι το αποτέλεσμα της ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ και μερικών ανεξάρτητων βουλευτών, αλλά και κατά δεύτερο λόγο της κυβέρνησης, οι οποίοι ξέχασαν το Σύνταγμα και χρησιμοποίησαν μια ύψιστη κοινοβουλευτική διαδικασία, την εκλογή του Προέδρου, για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Το διακύβευμα εδώ δεν είναι - και δεν ήταν ποτέ - η πολιτική επιβίωση ούτε η ικανοποίηση της φιλοδοξίας κάποιων. Είναι η σωτηρία της χώρας.

Τώρα, λοιπόν, είναι η στιγμή των πολιτών, η δική σας στιγμή, να αποφασίσετε και να δώσετε την απάντηση που αξίζει σε όλους μας.
    
Η ψήφος στο Ποτάμι σε αυτή τη συγκυρία είναι ψήφος ευθύνης, ψήφος στην προοδευτική αλλαγή με σταθερές βάσεις. Γιατί το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει ότι διεκδικεί την τρίτη θέση για να βάλει τους δύο μονομάχους στο τραπέζι, να είμαστε ο καταλύτης των εξελίξεων, να διασφαλίσουμε ότι η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη και ότι δεν θα πάμε σε δεύτερες εκλογές, που θα είναι καταστροφικές για την κοινωνία και την οικονομία.

Είναι ψήφος-φραγμός στα λάθη και τα ατυχήματα, είτε προς τα αριστερά είτε προς τα δεξιά.

Είναι – και αυτό είναι σημαντικό – ασπίδα απέναντι στους εχθρούς της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανεκτικότητας.
    
Η χώρα πρέπει να φτιάξει την παραγωγή της, να φροντίσει τα παιδιά της, να βρει δουλειά στους νέους της, να εξασφαλίσει αξιοπρεπή ζωή για την Τρίτη ηλικία.

Ελπίζω να δώσετε στο Ποτάμι και σε μένα τη δύναμη και την εντολή να τα αλλάξουμε όλα στον τόπο μας, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα.

*Η Κατερίνα Μάρκου είναι υποψήφια βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι.

ZENITH