Skip to main content

Μάρκου: Στο Ποτάμι δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο

Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, δεν υπάρχει χειρότερο από μια χώρα να είναι οικονομικά εξαρτημένη, τόνισε η υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι στη Β' Θεσσαλονίκης.

«Το Ποτάμι αποτελείται από ανθρώπους που έχουν κοινούς προβληματισμούς και ίδιες ανησυχίες για τη χώρα» σημείωσε η υποψήφια βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους δημοσιογράφους Κλαούντια Έγγερς και Δημήτρη Διαμαντίδη.

«Η χώρα χρειάζεται αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Δεν υπάρχει χειρότερο από μια χώρα να είναι οικονομικά εξαρτημένη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο εθνικό θέμα από αυτό, γιατί τα ουσιαστικά εθνικά θέματα δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Για να έχουμε εξαγωγές θα πρέπει να δημιουργήσουμε προϊόντα καινοτόμα και ανταγωνιστικά σε τιμές» συμπλήρωσε.

«Να δοθούν κίνητρα στον πρωτογενή τομέα. Έχω κουραστεί να ακούω ότι ο πρωτογενής τομέας θα μας σώσει και κανέναν να ενδιαφέρεται πραγματικά. Στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα μόνο στα λόγια και όχι στην πράξη» σχολίασε μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης είπε: «Το Ποτάμι θα βρίσκεται στην τρίτη θέση. Σκοπός μας είναι να βάλουμε τους δυο μονομάχους στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουμε τα βασικά θέματα που απασχολούν τον τόπο. Δεν γίνεται να αλλάζει η πολιτική της χώρας όταν αλλάζει ο υπουργός. Να υπάρχει σταθερή πολιτική σε βάθος χρόνου».

Για την ανεργία στη Β’ Θεσσαλονίκης η κ. Μάρκου απάντησε ότι: «Η Β’ Περιφέρεια του νομού είναι μια ανομοιογενής και δύσκολη περιοχή. Κάθε δήμος έχει τελείως διαφορετική απασχόληση. Πρέπει να δοθούν κίνητρα».  

Μιλώντας στο Focus FM και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Κώστα Βαραγιάννη η κ. Μάρκου επανέλαβε ότι το «Ποτάμι» θα επιδιώξει να είναι ο ρυθμιστής και ο καταλύτης της επόμενης ημέρας. «Στις 26 Ιανουαρίου πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση».

«Πρέπει να στηριχτούν και να δοθούν κίνητρα στις  επιχειρήσεις» υπογράμμισε η κ. Μάρκου και μίλησε για την πρόταση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη να φορολογηθούν με 7% τα χρήματα που θα επαναπατριστούν. «Τα χρήματα αυτά να δοθούν στην Παιδεία και την Υγεία» σημείωσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε η πρώην βουλευτής στο ραδιόφωνο του FOCUS τόνισε: «Οι επενδύσεις μας είναι στο μηδέν γιατί δεν υπάρχει προγραμματισμός σε βάθος χρόνου. Δεν στηρίζουμε τις επενδύσεις όταν η φορολογία βρίσκεται στο 26% και μάλιστα ένας επιχειρηματίας φορολογείται από το πρώτο ευρώ. Γιατί να έρθουν επενδύσεις όταν για να ανοίξεις ένα κατάστημα θέλεις τουλάχιστον τρεις μήνες;» διερωτήθηκε.

«Δεν θα μπούμε σε μια κυβέρνηση για να ενισχύσουμε τον αριθμό των βουλευτών αλλά για να κάνουμε προτάσεις» τόνισε με νόημα η κ. Μάρκου. «Είναι πολύ ουτοπικό να μας λένε ότι θα έρθουν κάποιοι και θα μας διαγράψουν μέσα σε μια νύχτα το χρέος. Πήραμε τα χρήματα του λαού των κρατών που μας δάνεισαν» απάντησε σε όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχονται διαγραφή του χρέους της χώρας. «Η διευθέτηση του χρέους πρέπει να γίνει με μεγάλη χρονική παράταση των λήξεων και η μείωση των επιτοκίων. Πιστεύουμε ότι μόνο τότε η οικονομία και η κοινωνία θα μπορέσουν να ανασυνταχθούν. Θέλουμε να είμαστε μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ και να παλέψουμε μέσα σε αυτό» ανέφερε.

«Στο Ποτάμι δεν χτίζουμε πάνω στην απογοήτευση του κόσμου. Ζητάμε ίσες ευκαιρίες και αλλαγές για αποδοτικότερους θεσμούς. Καλύτερα σχολεία για τα παιδιά μας, καλύτερη και ταχύτερη δικαιοσύνη, ποιοτική περίθαλψη, ανταγωνιστικά πανεπιστήμια. Όλα αυτά όμως σε σταθερές βάσεις μέσα στην Ευρώπη. Δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο και δεν λέμε θα» κατέληξε η Κατερίνα Μάρκου.

ZENITH