Skip to main content

Μαύρα μηνύματα από την αγορά ενόψει Πάσχα

Είναι ίσως η πιο φτωχή σε κίνηση προεορταστική περίοδος που βιώνει η αγορά τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα από τη στιγμή που ενέσκυψε η πρωτοφανής κρίση που βιώνουμε.

Είναι ίσως η πιο φτωχή σε κίνηση προεορταστική περίοδος που βιώνει η αγορά τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα από τη στιγμή που ενέσκυψε η πρωτοφανής κρίση που βιώνουμε. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και εποχικά μαγαζιά ή καταστήματα που ειδικεύονται σε προιόντα που πλασάρονται ανάλογα με την σεζόν και την γιορτή, βλέπουν τους τζίρους τους να έχουν πέσει κατακόρυφα.

«Τα προιόντα μας είναι ίδια, οι τιμές το ίδιο χαμηλές, όμως ο κόσμος, απλά, δεν αγοράζει» υποστηρίζει στη Voria.gr μάνατζερ μεγάλης επιχειρήσης, που δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο της κατανάλωσης και των λαινικών πωλήσεων αυτής της κατηγορίας. «Αυτό το φαινόμενο ξεκίνησε αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Περιμέναμε ότι η αγορά θα ανακάμψει τις Απόκριες, κάτι το οποίο δεν έγινε και βλέπουμε ότι συνεχίζει και τώρα, παραμονές του Πάσχα» τονίζει, μεταφέροντας ένας απόλυτα ...πένθιμο κλίμα από την αγορά.

Μέχρι στιγμής το ίδιο ισχύει και με την αγορά των τροφίμων, αν και εκεί, παραδοσιακά η κίνηση ξεκινά μετά τη Μεγάλη Τετάρτη και κορυφώνεται Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή, όταν πληρώνεται και το δώρο του Πάσχα. «Υπό τις παρούσες συνθήκες, όμως, είναι άγνωστο πόσοι εργοδότες θα πληρώσουν φέτος δώρο» τονίζεται από τους εμπόρους, ενώ από την πλευρά των τραπεζών γίνεται και μια άλλη, εξίσου σημαντική παρατήρηση: «Οι περισσότεροι απ' όσους πήραν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες το τελευταίο δίμηνο, θα φυλάξουν τα λεφτά τους σαν κόρη οφθαλμού και δεν θα ξοδέψουν ούτε ευρώ, γιατί απλά φοβούνται για την επόμενη μέρα». Κι ως γνωστόν, η αγορά, έτσι, δεν κινείται...

ZENITH