Skip to main content

Μαξίμου: Καμία «κωλοτούμπα» για το χρέος

Δεν υπάρχει καμία «κωλοτούμπα» από την πλευρά της κυβέρνησης στο θέμα του χρέους, επαναλαμβάνει η κυβέρνηση, με «non paper» του Μεγάρου Μαξίμου.

Δεν υπάρχει καμία «κωλοτούμπα» από την πλευρά της κυβέρνησης στο θέμα του χρέους, επαναλαμβάνει η κυβέρνηση, με «non paper» του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, «πάγια θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο για αυτό ακριβώς απαιτείται η διαγραφή του προκειμένου να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία και να μπορέσει να ενισχυθεί η πραγματική ανάπτυξη»

Ξεκαθαρίζεται επίσης ότι «διαγραφή χρέους μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους. Ένας από αυτούς τους τρόπους -υπάρχουν και άλλοι- είναι τα όσα παρουσίασε ο κ. Βαρουφάκη σε βρετανούς επενδυτές». «Καμιά κωλοτούμπα, λοιπόν» υπογραμμίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο έγγραφο ανακοινώνεται το «τέλος της τρόικας». «Η Ευρώπη αρχίζει να αποδέχεται ότι η τρόικα τελείωσε. Δεν είναι μόνο ο Γιουνκέρ [διαρροή της εφημερίδα Handelsblatt ότι «πρέπει να βρούμε τώρα άμεσα μια εναλλακτική λύση» καθώς «ο Γιουνκέρ θέλει να καταργήσει την τρόικα»] αλλά και η ίδια η γερμανική κυβέρνηση που σήμερα διαρρέει ότι δεν θα επιμείνει στη συνέχιση των ελέγχων από την τρόικα. Και θα προσπαθήσει να επιβάλει τη συνέχιση της «συνεργασίας» με το ΔΝΤ -θυμίζουμε την αρχική άρνηση του Β. Σόιμπλε ότι η τρόικα «δεν μπορεί να αλλάξει». Δημοσιεύματα, πάντως,  ξένων εφημερίδων κάνουν λόγο για «μια αναμφισβήτητη νίκη» της νέας κυβέρνησης».

Σύμφωνα με το Μαξίμου, «είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους ευρωπαίους εταίρους της. Και η κοινωνία το αντιλαμβάνεται. Επίσης για πρώτη φορά η Ευρώπη συζητά για τον τερματισμό της λιτότητας».

«Η ατζέντα της χώρας, πλέον, είναι η ανακούφιση των πολιτών και όχι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα λουκέτα σε νοσοκομεία, τα νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα» υπογραμμίζεται από την κυβέρνηση.
 

ZENITH