Skip to main content

Μαξίμου: Ο Βαρουφάκης δεν μίλησε για δημοψήφισμα για το ευρώ

Απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης στον υπουργό Οικονομικών, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποδόμησής του. «Θα απογοητευθούν όσοι θέλουν κάποιον τύπου "Χαρδούβελη"», τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, εκφράζουν κυβερνητικοί κύκλοι, κάνοντας παράλληλα λόγο για προσπάθεια αποδόμησής του.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera και συγκεκριμένα την αναφορά του περί εκλογών ή δημοψηφίσματος, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν πως «ο Γ. Βαρουφάκης δεν παραπέμπει ποτέ σε κανένα «δημοψήφισμα για το ευρώ». Η λέξη «ευρώ» είναι προσθήκη του δημοσιογράφου γι’ αυτό και υπάρχει σε παρένθεση».

«Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Υπουργός Οικονομικών της χώρας είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης. Αν θέλουν κάποιον τύπου «Γκίκα Χαρδούβελη», που έλεγε «ναι» σε όλα, θα απογοητευθούν», σημειώνουν.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως η ελληνική κυβέρνηση έχει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στο πλευρό της. «Η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για ουσιαστική και πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Αυτό, δηλαδή, που δεν έκανε ποτέ η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά», καταλήγουν.

ZENITH